Hakan İmert’e World Architecture Community Ödülü

Mimar Hakan İmert, Sao Paulo'da tatil evi olarak tasarladığı Dream Bungalow projesi ile World Architecture Community Ödülleri'ne layık görüldü.

Hakan İmert, Brezliya’da tasarladığı Dream Bungalow projesiyle, World Architecture Community Ödülleri’nde onur üyelerinin ve eski ödül kazanmış profesyonellerin verdikleri oylarla 19. proje döngüsünde kazanan projeler arasında yer aldı.

Proje Hakkında

“Bungalow H”ya da kullanıcıların söylemiyle “Dream Bungalow” projesi Brezilya’nın São Paulo kentinde göl kenarında konumlandırılmış bir tatil evidir. 1280 m² alan içerisinde 222 m²’lik bir alan üzerine konumlandırılmıştır. Yapı göle doğru konumlandırılarak havuz ile birlikte görsel bir süreklilik etkisi yaratılması hedeflenmiştir. Yapının arazisi birçok yeni yapılaşma için hazır bekletilen arazilere ek olarak orta ve yüksek standartlarda inşa edilmiş komşu binalarla ilişki içerisindedir.

Yapı birbiri ile dikeyde çalışan iki formun yatay etkende ilişkilendirilmesiyle kurgulanmıştır. Bu sayede yapının iç kısmına doğru açılmış boşluğa havuz konumlandırılmış ve buna eşlik eden dinlenme ve barbekü alanı yapı gereksinimleri doğrultusunda oluşturulmuştur. Arka kısımda bulunan giriş kısmında ise araçlar için yapı kabuğu içerisinde bir park alanı öngörülmüştür. Brüt beton olarak tasarlanan yapı içerisinde mahremiyet öğesinin sağlanması adına fotovoltaik panellerin kullanılması hedeflenmiştir. İç mekan içerisinde yalın bir tasarım anlayışı planlanmış, yapının durağanlığı iç mekanda malzeme ile kullanılan sıcak renkler ve ahşap malzemelerle kırılmaya çalışılmıştır. Duvar resimleri ile iç mekanın karakteristik özellikleri arttırılmış, zeminden uygulanacak endirekt aydınlatma sayesinde aydınlık seviyesi oluşturulmuştur. Yapı içerisinde aile bireylerinin özellikle tatil dönemlerinde mevcut gereksinimlerini karşılaması adına maksimum ölçekte bir ihtiyaç programı oluşturulmasına gayret edilmiştir. Projenin ana hedefi, kütlesel olarak modern bir anlayışla tasarlanan yapının günlük yaşam sürülen konut konforunda bir tatil evi hizmeti sunmasını sağlamak olmuştur.

Etiketler

Bir yanıt yazın