Daniel Libeskind’in Son Tasarımı Tepki Çekiyor

Daniel Libeskind, Roma'da üç ofis kulesi tasarlıyor.

Studio Libeskind’ın, Roma’da A.S. Roma Stadyumu’na komşu alandaki yeni gelişim bölgesinde tasarladığı üç ofis kulesi tasarımının görselleri yayınlandı. Yeni iş merkezi aksında yer alan proje birbiriyle ilişki halinde olan kulelerin bir kompozisyonunu sunuyor.

3.000 m²’lik alanda üçgen formunda yerleştirilen 220 metreye kadar yükselen bloklar yeşil bahçelerle çevrelenmiş. Işık geçirmeyen panellerle kaplanan cepheler yer yer cam kullanımıyla bölünmüş. Bu cam dilimler çok katlı çalışma mekanlarına uzanan geniş bahçeleri ortaya çıkarıyor. Bu avlu benzeri bahçeler kenti ve meydanı izlemek için kesintisiz bir görüş alanı sunuyor ve aynı zamanda doğal yollardan iç mekanın hava koşullarının düzenlenmesini sağlıyor.

Kulelerde iki dikey bahçe bulunduruyor. Biri alt katlara diğeri üst katlara açılan bu dikey bahçeler verimli ofis yerleşimleri ve çalışma alanlarının oluşmasını sağlıyor. Kulelerin sokak düzeyindeki katlarında kafe ve alışveriş mekanları yer alıyor.

Libeskind, Roma’da geniş kapsamlı bir gelişim bölgesi planının parçası olarak tasarladığı projesi için heyecanlı, ancak projeyi inceleyenler için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Roma’nın merkezinde inşa edilecek olan kuleler şimdiden tepkileri üzerine çekti ve Libeskind, Roma kentinin ruhunu anlayamadığı gerekçesiyle eleştirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın