Arkitera Gezgini Rotasını Çizdi, Yolculuk Başlıyor!

Seyahat Bursu 2015'in kazananı Erenalp Saltık 25 Mayıs-4 Haziran arasında Japonya'yı arşınlayacak.

Bu yılki teması “anma mekanları” olarak belirlenen Arkitera Seyahat Bursu’nun kazananı Erenalp Saltık yolculuğu için son hazırlıklarını tamamlıyor. Gezi rotası olarak Japonya’daki anma mekanlarını belirleyen Erenalp, seyahatine 25 Mayıs’ta başlayacak.

Bir Haftalık Gezisi Boyunca Erenalp Neler Yapacak?

25 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkacak olan Erenalp, 2. Dünya Savaşı’nda atom bombası atılan iki kent Hiroshima ve Nagasaki’deki, ayrıca savaşta büyük yıkıma uğrayan Tokyo’daki anma mekanlarını ziyaret edecek. Aynı zamanda savaştan sonra tekrar yapılanan bu şehirlerin günümüzle ve geçmişle ilişkilerini, şehir organizasyonlarını ve modern mimari eserlerini de inceleyecek olan Erenalp’in ilk durağı Hiroşima olacak.

Hiroşima’da geçireceği 2 gün boyunca Genbaku Dome, Peace Clock Tower, Hill of Hope gibi anma mekanlarını ziyaret edecek olan Erenalp, Hiroşima’nın ardından Nagazaki’ye geçecek. Buradaki üç günlük turu boyunca da Atomic Bomb Museum, Urakami Cathedral, World Peace Symbols Zone gibi birçok mekanı inceledikten sonra son durağı Tokyo’ya doğru yola çıkacak. Üç gün boyunca Tokyo’daki kentsel gelişimi ve mimarlık üretimini inceleyecek olan Erenalp, kentteki hafıza mekanlarını gezmenın yanı sıra Kenzo Tange, Toyo Ito, Tadao Ando gibi usta Japon mimarlar ve OMA, Jean Nouvel, MVRDV gibi kentte yapısı bulunan tanınmış ekiplerin projelerini de ele alacak. Erenalp’in bu dolu dolu seyahati 4 Haziran’da sona erecek.

Japonya’daki heyecanlı gezisi için büyük bir ön hazırlık yapan Erenalp, ülkeyi ziyaret etmek isteyen turistler için de önemli ipuçları biriktirdi. Japonya’da yaşam, ulaşım, konaklama gibi birçok konuya dair bildiklerini, öğrendiklerini Seyahat Bursu bloğunda paylaşıma açan Erenalp’i yolculuğu boyunca hem blogdan hem de sosyal medya hesaplarından (T,F,I) takip edebilirsiniz. Bizler de gezginin güncesinden keyifli bölümleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın!

Etiketler

Bir yanıt yazın