Muratpaşa Belediyesi Opera Binası İçin Yarışma Hazırlığında

Muratpaşa Belediyesi "Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi Binası Ulusal Fikir Proje Yarışması" hazırlıklarında son aşamaya geldi.

Muratpaşa Belediyesi; opera, tiyatro ve gösteri merkezi kazandırmak için Mimarlar Odası ile ulusal fikir proje yarışması düzenliyor. Ulusal düzede yapılacak proje yarışması için; Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal ve Mimarlar Odası Şube Başkanı Aydın protokol imzaladı.

Antalya’nın kültür-sanat kenti olması için önemli projelere imza atan Muratpaşa Belediyesi; opera, tiyatro ve gösteri merkezi yapacak. Kente, opera, tiyatro ve gösteri merkezi kazandırmayı amaçlayan Muratpaşa Belediyesi, bunun için Mimarlar Odası ile birlikte ulusal fikir proje yarışması düzenliyor. Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi Binası Ulusal Fikir Proje Yarışması için; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın, protokol imzaladı.

Kent yönetiminde; ortak aklı takip etmenin, birlikte bir şeyler ortaya koymanın, yapılan iş kadar değerli ve önemli olduğuna dikkat çeken; “Kolektif aklı icra etmek, o akıl çerçevesinde devam etmek, yapılan işin kendisi kadar önemli. Biz de yapacağımız opera tiyatro gösteri merkezimiz için Mimarlar Odamızla çalışıyor olmaktan son derece mutluyuz. Belediyecilik hizmetleri, sadece; yol, kaldırım, temizlik , park ve bahçeler hizmetlerinden oluşmuyor. Elbette ki; bunları, en güzel şekilde yapmak zorundayız ve de yapıyoruz.  Ama bütün bunların yanında; kültür, sanat ve çevre için de en etkin şeklide çalışmak durumundayız” dedi.

Antalya’ya; Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi Binası kazandıracağı için Başkanı Uysal’ı kutladığını ifade eden Mimarlar Odası Şube Başkanı Aydın, şöyle devam etti; “Sanata, çevreye duyarsızlığın had safhaya ulaştığı ülkemizde; Muratpaşa Belediyesi ile birlikte bir opera, tiyatro, gösteri merkezinin projelerini yapıyor olmak çok önemli. Bu merkezin, Muratpaşa’ya kazandırılıyor olması; ülkemiz ve kentimiz açısından çok önemli. Sayın başkanımız göreve geldikten sonra; yürüttüğümüz diyaloglar, kente, Muratpaşa’ya vermeye çalıştığımız katkılar had safhaya ulaştı. Bu yaklaşımın dolayı Sayın Başkanımız Ümit Uysal’a çok teşekkür ediyorum.”

Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi Binası Ulusal Fikir Proje Yarışması’na ilişkin çalışmalar Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nce yürütülecek. Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi Binası Ulusal Fikir Proje Yarışması’nda; birinciye 35.000, ikinciye 25.000, üçüncüye 15.000 TL ödül verilecek. Mansiyon ödülü kazanacak 5 projeye de 10.000’er TL ödül verilecek. Muratpaşa Belediyesi Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi, Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi’nde 3.350 m2 alanda inşa edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın