Bursa Şehir Hastanesi’nin Arazi Davaları Devam Ediyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 9 Mayıs’ta Bursa Şehir Hastanesi’nin temelini atacaklarını söylese de arazi sahiplerinden itiraz var.

Dönemin başbakanı Erdoğan’ın katılımıyla 12 Eylül 2013’te İstanbul’da düzenlenen törenle imzalanan 14 ildeki 15 şehir hastane projesi arasında yer alan Bursa Şehir Hastanesi’nin temeli bir türlü atılamıyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından 9 Mayıs’ta temelinin atılacağı söylenen Bursa Doğanköy’deki hastane arazisinin şahsa ait olduğu ortaya çıktı. Müezzinoğlu’nun araziye ilişkin tüm davaların bittiği ve hukuki sorunların çözüldüğü yönündeki açıklamalarının tersine, arsa sahipleri tarafından dava açıldığı ve tapuya davalıdır şerhi koyulduğu anlaşıldı.

ŞERH KOYULDU

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Doğanköy’de yapılması bulunan 830 dönümlük arazinin özel orman bölge özelliği taşıdığını belirten Avukat Belgin Dönmez, “Doğanköy’de yer alan 21 parselin müvekkillerimize ait arazinin, bitişik özel orman sınırları içinde kaldığı bilirkişi raporu ile ortaya çıkmıştır. Bu taşınmazın mülkiyetine ilişkin tarafımızca iki ayrı dava açıldı ve taşınmazın tapu kaydına mahkemece davalıdır şerhi konuldu” diye konuştu.

TAHSİS İŞLEMİ İPTAL EDİLDİ

Orman Bakanlığı’nın araziyi Sağlık Bakanlığı’na tahsis işleminin iptal edildiğini belirten Dönmez, “Bursa 1. İdare Mahkemesince Orman Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı’na yapılan tahsis işlemi mahkemece iptal edildi. Bu iptal kararına ilişkin olarak idarenin Danıştay’a yapmış olduğu yürütmenin durdurulması talebi de Danıştay tarafından reddedildi. Yani 9 Mayıs’ta temeli atılacak hastanenin yapılacağı arsanın mülkiyeti ihtilaflı olup, tapusunda davalıdır şerhi vardır” açıklamasında bulundu.

BİR GECEDE ORMAN ALANI

Hastane yapımının yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olacağını ve Rönesans Holding tarafından yapılacağını belirten Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanenin yapılmak istendiği arazi mera alanı. Mera olan alan, bir gecede orman alanı ilan edildi. Bunun nedeni de meralar, Toprak Koruma Kanunu’na göre, bu tip yatırımlara tahsis edilen alan ormandan tahsis yapmak için bir gecede ormana çevriliyor. Alan ormana geçtiği için Orman Bakanlığı da bu alanı Sağlık Bakanlığı’na tahsis edebiliyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın