Tabanlıoğlu Mimarlık MIPIM’den Ödülle Döndü

Tabanlıoğlu Mimarlık, dünyanın en önemli gayrimenkul buluşmalarından MIPIM kapsamında verilen MIPIM Awards'ta bu yıl Selçuk Ecza projesi ile "En İyi Ofis Yapısı" ödülünü aldı.

Fransa’nın Cannes kentinde bu yıl “Dijital Devrim” ana teması ile 26’ıncı kez düzenlenen MIPIM, yine gayrimenkul sektörünün öncüleri olan yatırımcıları, geliştiricileri, mimarları, yerel ve kamu yönetimlerinden temsicileri, arazi sahipleri ve tedarikçilerinin buluşma noktası oldu. 10–13 Mart tarihleri arasında düzenlenen MIPIM 2015’te Tabanlıoğlu Mimarlık da yer aldı.

“Şehirler, hatta ülke bir bütün olarak ele alınmalı”

MIPIM 2015’in konferans bölümünde Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” toplantı dizisinin “Contemporary Turkish Architecture: Potential and Limits in Global Scale – Çağdaş Türk Mimarisi: Global Ölçekte Fırsatlar ve Sınırlar” başlıklı son panelinde de konuşmacılar arasında yer aldı. 11 Mart’ta düzenlenen ve moderatörlüğünü ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Celal Abdi Güzer’in üstlendiği panelde Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, kentin bir bütün olarak değerlendirilmesinin mimari projelere olumlu etkisini vurguladı. Planlama yapılırken her şeyden önce bir şehrin bir bütün olarak görülmesi ve ele alınması, kentin her metrekaresini de para kazanılacak bir alan olarak tanımlanmaması gerektiğini belirten Tabanlıoğlu, “En büyük sorunlardan biri de, şehrin bazı değerlerinin korunmamasıdır. Bazı değerleri korumalıyız ki, onun yanına eklenenler de daha değerli bir hale gelsin. Çünkü şehir sonuçta bir bütündür, onu ayıramazsınız. Her bir metrekaresi bir proje olduğu zaman, orası daha değerli olmuyor, aksine değer kaybediyor. Şehrin, kent kimliğini korumaya da, yeşil alanlara da, kültürel alanlara da ihtiyacı var. Yani bir şehri, hatta ülkeyi bir bütün olarak görüp, onun içinde tanımlamak, planlamayı ona göre yapmak, işverenlerin de buna göre verilen izinlerle yönlendirilmesi; mimari projelerin de daha düzgün, daha doğru ve daha özgün olmasını da sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Türk mimarların uluslararası alanda daha etkin olması gerekliliğinin vurgulandığı panelde, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu’nun yanı sıra Enis Öncüoğlu ve Murat Kader de konuşmacı olarak yer aldılar. Paneli, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Türkiye Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra, uluslararası inşaat ve mimarlık firmalarının temsilcileri de ilgiyle izledi.

Selçuk Ecza projesi ile “En İyi Ofis Yapısı” seçildi

Yapı dünyasının çeşitli kategorilerde en iyilerinin belirlendiği MIPIM Awards 2015’te, İstanbul’da gerçekleştirdikleri Selçuk Ecza Genel Müdürlük projesi ile “En İyi Ofis Yapısı” dalında Tabanlıoğlu Mimarlık ödül aldı. MIPIM Awards 2015 ödülleri, 12 Mart akşamında fuara ev sahipliği yapan Palais des Festivals’de Grand Auditorium salonunda düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Yapı, mimarlık ve gayrimenkul dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu gecede, Tabanlıoğlu Mimarlık Ortağı Özdem Gürsel ile Tabanlıoğlu Mimarlık Genel Müdürü Feyzi Tecellioğlu, Selçuk Ecza projesi ile kazandıkları “En İyi Ofis Yapısı” ödülünü aldılar.

Etiketler

Bir yanıt yazın