Architecture for Humanity Kapandı

Yaklaşık 15 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde insanlık için mimari çözümler üretmeye çabalayan Architecture for Humanity kuruluşunun San Fransisko ofisi faaliyetini sonlandırdı.

1999’da Kosovalı göçmenler için yerleşim alanları oluşturulması amacıyla San Fransisko’da kurulan ve “Herkesin iyi tasarımdan yararlanmaya hakkı vardır” mottosuyla mimarlık, planlama ve inşaat disiplinlerinden uzman gönüllülerle birlikte etkinlik alanını geliştiren yardım kuruluşu Architecture for Humanity, yaklaşık bir yıldır fon bulma konusunda sıkıntı yaşıyordu.


Peru’da ilkokul


Mozambik’te spor alanı

Mali sebepler nedeniyle kapanmak zorunda kalan organizasyonun ilk yöneticilerinden John King ise durumu şöyle özetlemiş: “İnsanların tasarıma erişmesi temel bir hak olarak değerlendirilmeli. Fakat bugün San Fransisko’da herhangi bir mobil uygulama için fon bulmak çok kolayken insanlığın yaşam alanlarını kurmak, tasarlamak isteyen organizasyonlar mali açıdan sıkıtı yaşıyor.”


Ruanda’da spor alanı

Architecture fot Humanity, bugüne kadar 28 ülkede okul, spor merkezleri inşaatları, afet sonrası yerleşim alanları gibi farklı konularda toplam 245 projeye imza atmıştı.

Kuruluşun faaliyetini tümüyle sonlandırıp sonlandırmadığına dair bilgi ise yöneticilerin Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamayla geldi. San Fransisko’daki ofisin kapandığının belirtilmesi üzerine New York, Newark, Şikago, Vancouver ve Los Angeles’taki ofislerin faaliyetlerini sürdüreceği açıklandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın