Kayseri’de Sahibinden Satılık Rum Kilisesi

Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan Tavlusun mahallesindeki tarihi Rum kilisesi internetten satışa çıkarıldı.

18. yüzyıldan kalma kiliseyi 2013 yılında satın aldığını söyleyen sahibi Ömer Sicimoğlu, belediye ile anlaşamaması üzerine sahibinden.com sitesinde ilan verdi.

Gayrimenkul ile uğraştığını söyleyen Sicimoğlu, 2013’de “özel kullanım” amacıyla satın aldığı kiliseyle o dönemde belediyenin yakından ilgilendiğini anlattı.

“Biz de devretmeye hazırdık ancak sonra vazgeçtiler. Bunun üzerine satmaya karar verdik. İnternet sitesine ilan verdik. 2 bin metrekare arsası var. İmar planında da kilise olarak yer alıyor,” diyen Sicimoğlu kiliseye 400-450 bin avro fiyat biçti.

Defineciler Tahrip Etmiş

Defneciler tarafından tahrip edilen kilisede bulunan kitabeninde de tarihi eser kaçakçıları tarafından çalındığı tahmin ediliyor. Bakımsızlıktan da yıkılmaya yüz tutan kilisenin zemini kaçak kazılar nedeniyle de bir hayli zarar görmüş.

Sicimoğlu ise kilisenin daha fazla unutulmaya yüz tutmadan restore edilebilecek birilerinin eline geçmesini istediğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın