Amerikan Sertağaçlarıyla Yapılan Oturma Enstalasyonları Dubai’de Sergilendi

Sekiz tasarımcı sürdürülebilir tasarım girişimi için Amerikan lale ağacı, kırmızı meşesi, dişbudağı ve cevizini kullanılarak oturma enstalasyonları tasarladılar.

Amerikan sertağaç ve kaplamalarıyla yapılan sekiz sandalye ve oturma grubu enstalasyonları, Dubai’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Tasarla, Ye, Bağışla” yardım amaçlı gala organizasyonunda sergilendiler. Proje, Amerikan sertağaç endüstrisinin önde gelem uluslararası ticari birliği olan Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC) ve Dubai’de bulunan doğrama firması Seekers Furnishing kuruluşlarının ortak bir çalışmasıydı.

Amerikan lale ağacı, kırmızı meşesi, dişbudağı ve ceviziyle üretilen ve aynı zamanda Avustralya Warwick’ten sürdürülebilir kumaşların kullanıldığı sekiz oturma enstalasyonu, kar amacı gütmeyen global yardım kuruluşu olan SURGE organizasyonunun yararına bir müzayedede satışa çıkarıldılar.

Dozign Lab tarafından laleağacıyla tasarlanan ‘Distrack’ isimli koltuk


dwp Middle East tasarımlı, dişbudağından yapılmış ‘Joy’ adlı enstalasyon

Enstalasyon çalışmasında Seekers ve tasarımcılardan istenen, kumaşları ve Amerikan sertağaçlarını kullanarak fonksiyonel olabilecek oturma kurulumu üretmeleriydi. Finale kalan tasarımlar arasında; Aedas Interiors tarafından tasarlanan ve ‘Pauline’ isimli ceviz sallanan sandalye; Dozign Lab tarafından ve laleağacından yapılan ‘Distrack’ adlı koltuk; Al Tayer Stocks’un cevizden yaptığı ‘Tread’ adlı tasarım; Tony Archibold’un kırmızı meşeyle yaptığı ‘Quirkis’ adlı tasarım; SG Orta Doğu tarafından ceviz kullanarak tasarlanan ve ‘S’ isimli oturma enstalasyonu; dwp Middle East’in diş budağından yaptığı ‘Joy’ adlı tasarım; Artillery tarafından yapılan ve diş budağı ile ceviz kullanılan ‘Linx’ adlı oturma bankı ve Perkins & Will tarafından, diş budağı kullanılarak tasarlanan ‘Niyyah’ isimli enstalasyon bulunuyordu. Gecede ‘Quirkis’ adlı tasarım oybirliğiyle birinci seçilirken, jüri üyeleri arasında; Dubai’deki Heriot-Watt Üniversitesi İç Tasarım Öğretim Görevlisi Bruce Paget, LW Design Group Genel Müdürü Isabel Pintado ve Khansaheb Joinery Üretim Müdürü Robert Bankes yer aldılar.

Etiketler

Bir yanıt yazın