Dolar ve altındaki yükselişi gören yatırımcı nereye koştu?

Küresel ekonominin yeniden resesyona sürüklendiği yolundaki korkular döviz piyasasını zıplatıp borsayı teptaklak edince yatırımcı ev almaya koştu.

Dolar’ın 1.80’i görmesi ve altının 1.800 dolara dayanmasını fırsat bilerek kar satışına geçen yatırınmcı konut piyasasını canlandırdı.

Doları ve altını olan yatırımcı dolar ve altındaki yükseliş karşısında elindekileri bozdurarak gayrimenkule yatırım yaptı.

Son 15 gündür döviz piyasasında yaşanan hareketliliğin konut satışlarını yüzde 25 oranında arttığını ve bunun yüzde 10’unun peşin satış olarak gerçekleştiğini kaydeden Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya,”TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi ile konut fiyatlarının dolar bazında düşüşe geçmesi satışları etkiledi. Elinde doları ve altını olan yüksek fiyattan dolar ve altın bozdurarak konut alımına geçti.Borsadaki şok düşüşte bu süreci destekledi. Son 15 gündür satışlarımız yüzde 25 oranında arttı. Satışların yüzde 10’u nakit olarak yapıldı. Ramazanın yaza denk gelmesi nedeniyle beklentimiz düşüktü. Ancak, dolar ve altındaki yükseliş konut piyasasını yeniden canlandırdı.15 günde 70 konut sattık. Ay sonuna kadar bu rakamın 100-150 olmasını bekliyoruz” dedi.

Dumankaya’nın Avrupa yakasındaki Bahçeşehir Modern Vadi ve Dumankaya Modern’den sonra Avrupa yakasında gerçekleştirilecek Dumankaya Konsept Halkalı projesinin Çırağan Sarayı’ndaki toplantısında konuşan Uğur Dumankaya, tüketicinin krizde bile gayrimenkule olan iştahının bitmediğini ve en iyi yatırım aracı olarak gayrimenkulü gördüğünü ve yatırım yapmaktan çekinmediğini belirterek şu değerlendirmede bulundu: “İkinci krizin konuşulduğu bu günlerde bile tüketicinin orta vadede böyle bir beklentisi yok. Kriz tüketiciyi ev almaktan vazgeçirmiyor.Kriz söylentilerine rağmen konut satışları artarak devam ediyor”.

Dumankaya Konsept Halkalı

Halkalı’da 59 bin metrkare alanda toplam 793 rezidans ve 20 adet villadan oluşan proje için Eylül ayının birinci haftasına kadar ön talep toplayacaklarını dile getiren Uğur Dumankaya,ön talep döneminde Dumankaya özel müşterileribe öncelik tanıyacaklarını söyledi.

250 milyon yatırım değerine sahip proje ile Avrupa yakasındaki yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Dumankaya, ön satış döneminde müşterilerine yüzde 10 fiyat avantajından da yararlandıracaklarını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:”

Her kesime ve her bütçeye hitap edecek Dumankaya Konsept Halkalı Projesi’nde metrekare fiyatını 2.300 lira olarak belirledik. Ancak, ön talepten döneminde sonra fiyatın ortalama 2.800 liraya yükselmesini hedefliyoruz.Temapark’ın bölgeye gelmesi ile birlikte fiyatlar bir anda 3.200 – 3.400 aralığına sıçrayacak. Buradan konut alanlar kazanacak”

Yıldız Holding’e ait arazinin alınmasında rakipleri ile ciddi bir mücadeleye girdikleri belirten Dumankaya,işyeri ve ofis konseptiyle gerçekleştirecekleri Kule projesinin ise işyeri sahipleri tarafından şimdiden büyük ilgi gördüğünü ve bu projede fiyatların daha yüksek olacağını açıkladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın