Chipperfield’ın Londra’daki İlk Büyük Projesi Onaylandı

David Chipperfield'ın 2010 yılında düzenlenen bir yarışmada birinciliği kazanan projesi hayata geçecek. West 8 ortaklığında, Londra merkezinde hazırlanan Elizabeth House projesi, Lambeth Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Londra’da Waterloo Tren İstasyonu çevresinde hazırlanan konut geliştirme projesi, yapıların ölçeğinin Westminster’ın dünya mirası alanına olumsuz etki edeceği düşüncesiyle daha önce belediye meclisinde tartışmalara neden olmuştu.

Chipperfield’ın Londra’daki ilk büyük işi olan proje, Waterloo’yu bir çekim alanı yapmayı hedefliyor. Elizabeth House projesi, İngiltere’nin en işlek tren istasyonu ve Royal Festival Salonu, Hayward Gallery, Britanya Film Enstitüsü ve Ulusal Tiyatro gibi mekanları barındıran Avrupa’nın en büyük kültürel merkezi South Bank’ta yer alıyor.

Öneri projede üç temel konseptin bütünleştirilmesi amaçlanmış; projeyi South Bank kent manzarasına yerleştirmek, Waterloo Tren İstasyonu’na yeni bir görünüm kazandırmak, ve Waterloo’nun kalbindeki bağlantısız mekanları birbiriyle bütünleştirip geniş bir kamusal mekan dizisi oluşturmak.

108.000 metrekareye yayılan tasarımda biri 29 katlı konut ve ofis kulesi diğeri 11 katlı ofis bloğu olmak üzere iki yapı yer alacak. Yerden 12 katlı bir köprüyle yükseltilen 29 katlı yapı, 142 konut birimi ve 62.000 metrekare ofis alanı bulunduruyor. Ona komşu inşa edilen 10 katlı bina ise yoğun ve enerjik bir sokak görünümü oluşturmak üzere planlanmış. Projede aynı zamanda 10.000 metrekarelik kamusal mekan geliştirmesi de yer alıyor.

Waterloo’daki ilk büyük çapta ticari geliştirme projesi olarak olan proje, Lambeth’te son 40 yılın en büyük ofis yatırımı olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın