OMA’nın İki Yarışma Projesi Hayata Geçiyor

Dünyanın en çok takip edilen mimarlık ofislerinden biri olan OMA'dan iki yeni haber var.

Konut tasarımı için Stockholm’de açılan yarışmayı kazandıkları projelerinin inşaatına başlandığını duyuran mimarlık ofisi aynı zamanda Şangay’da fuar merkezi tasarımı için açılan uluslararası yarışmada birinci olan projesinin inşa edileceğini de haber verdi.

Şangay’da Fuar Merkezi

OMA’nın projesiyle Şangay’ın ilk tersanesinin bir bölümü 1.500 m²’lik fuar merkezine dönüşüyor. Tersanede tekne tamir havuzunu eğimli bir etkinlik mekanına dönüştüren ekip, çevresinde ise yarı dairesel bir kamusal mekan yarattı.

“Yapının mimarisi alanın endüstriyel geçmişiyle diyalog kuruyor” diyen ekip metal ağ ile çevrelenen gizemli bir obje gibi görünen çelik yapının tamamlanmamış bir tekneyi yansıttığını ifade ediyor.

OMA partnerleri David Giannoten ve Michael Kokora tarafından hazırlanan projenin 2015’te sona ermesi planlanıyor.

Stockholm’de İkiz Konut Kuleleri

Biri 120 diğeri 104 metre yüksekliği ile Stockholm’ün en yüksek üçüncü ve dördüncü yapıları olacak olan ikiz konut kuleleri OMA partneri Reinier de Graaf tarafından tasarlandı.

Küplerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş prefabrike betonarme yapı oturma odaları ve balkonları çerçeveleyerek çapraz bir hacim oluşturuyor. OMA’ya göre mimarlığın ki temel elemanı cumba ve balkon arasındaki basit oyunlarla yaratılan bu sert dış görünüş Stockholm kent merkezindeki renklere referans veriyor.

İnşaata mayıs ayında başlanacağı söyleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın