Dön Dön Her Yer Aydınlansın!

GwagGwa, Japon liman bölgesini rüzgara duyarlı renkli aydınlatmalarla canlandırdı.

GwaGwa, Masamichi ve Kozue Shimada’nın yaratıcı ekibi tarafından oluşuyor. GwaGwa’nın açık alan tesisatları, el çizimleri ve stop motionları “gülümsetmek için yaratıcılık” etiği doğrultusunda kullanıldı. Smart Illumination Yokohama 2014 tarafından görevlendirilen tasarımcılar, Japonyanın sahil boyunca “rüzgarın renkleri” konsepti ile tasarım geliştirdiler.  

Bu tesisat için hazırlanan konsept, bölge boyunca devam eden hava akımının sirkülasyon kalıplarının yerleştirilmesiydi. Bu nedenle, bir sensör, bir rüzgar enerjisi jenaratörü, bir ATMEGA328P mikro-denetleyici ve renkli LED’i yönetmek için kullanılan arduino’lardan aynı zamanda yörüngeleri dinamik olarak görselleştirmek için yararlanıldı. 50 adet cihaz boydan boya grid bir dalgakıran ile ayrıştırıldı. 

Elektrik gün boyunca gyromill-benzeri bir yapı ile bağlantılı ve iç NIMH batarya şarj ile ortaya çıktı. Akşamları ise, her bir aydınlatmaya yerleştirilmiş olan teknoloji ışıkları 5 farklı renk ile açığa çıkardı. Aydınlatmaların tasarım kısmı ise kendine yeterli olmalarından gelmektedir. Uzaktan baktığınız zamanda bütün proje farklı aydınlatma renkleri ile süslenmiş gözükmektedir. Bununla birlikte aydınlık güçlü rüzgarla birlikte artarken, yavaş hareketlerde sönükleşmektedir.  

Elektrik enerjisi bir rüzgar gülü ve dahili şarjlı batarya ile üretiliyor

İçerideki yapraklar sensör görevi yapar iken dışarıdaki yapraklar enerji üretilmesini sağlıyor

Etiketler

1 Yorum

  • mithat-incitas says:

    gunumuzun mimarlik ve tasarim dallarindan aydinlatma olarak belirlenmisdir.isik,renk ve aydinlatma tarzlarinin yarattigi degisim okadar onemli ve parlak gozukiyorki artik rahatlikla bu dalin kendi basina bir sanat olusturtugunu soyleyebiliriz.
    aydinlatmanin onemini anlatmak icin yeterli olan siyah ve beyaz arasindaki farklilik olabilir belki.tasarimin en sanatsal dalini belirten aydinlatma cagdas ve guncel mimarligin ayrilmaz dali olarak son donem asil onemini kazanmistir.
    saygilar,mithat

Bir yanıt yazın