OMA’nın CCTV’si Dolap Olursa

Tasarımcı Naihan Li, OMA'nın Pekin'deki CCTV binasını gardıroba dönüştürdü. Gelecek ay, Design Miami'de sergilenecek.

Naihan Li, Koolhaas’ın 2012 yılında Çin Merkez Televizyon şirketi için tasarladığı kulesini 1:100 ölçeğinde, dolap olarak yeniden üretti. Brezilya gül ağacından imal edilen gardırobun kapak yüzeyleri, kulenin cephelerindeki oluklardan esinlenen bir desene sahip.

Yapının bölümlerinde oluşturulan depo alanları, yatay kütleleri bölücülerle ayrılmış çekmeceler, kule kısımlarında ise dikey dolaplar olarak kurgulanmış. 

CCTV gardırobu Li’nin “I Am A Monument” mobilya serisinin son ürünü. Seride, New York’taki Birleşmiş Milletler binasının kitaplığı ve Pentagon’un yatağı da var. “I Am A Monument simge yapıları alıyor ve dünyaya bakışımızı yeniden şekillendirecek insan ölçeğine indiriyor” diyor Li, serisiyle ilgili olarak. Referans olarak ise, Han Hanedanı İmparatoru’nun Çin bahçelerini bonzai ağaçlarıyla donatması efsanesini alıyor. 

CCTV gardırabu, 3-7 Aralık tarihleri arasında Design Miami’de sergilenecek. Enstalasyon dolabın dönen, açılan ve kapanan durumlarını gösteren bir animasyonunu da içerecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın