Yaz Stajında Anaokulu Yaptılar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri birinci sınıf öğrencileri yaz stajı kapsamında, anaokulu inşaatında çalıştı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri birinci sınıf öğrencileri, 2010-2011 öğretim yılı sonu zorunlu yaz stajı kapsamında, Kağıthane Belediyesine bağlı Atatürk ve Hasbahçe ilköğretim okulları için iki anaokulu binasının inşatında çalıştılar. İki aşamadan oluşan stajın birinci aşamasında öğrenciler, iki ayrı grup halinde birer haftalık Revit eğitimi aldılar. İkinci aşamada ise, 4-29 Temmuz süresince, onlara rehberlik eden ustalar ve öğretim üyeleriyle birlikte anaokulu binalarını kendileri inşa etti ve bu sayede kaba inşaattan ince inşaata bütün süreci bire bir deneyimleme imkanı bulabildiler. Aynı zamanda yapıların yakın çevre düzenlemesi ve dış cephe tasarımından da sorumlu olan öğrenciler, aldıkları tasarım kararlarıyla Kağıthane Belediyesi’ne bağlı diğer ilköğretim okullarında inşa edilecek anaokulları için de bir çizgi belirlemiş oldular.

Nef Yapı, Ozon İnşaat, Proev, Kağıthane Belediyesi ve Çinici Mimarlık’ın katkılarıyla gerçekleştirilen 2010-2011 öğretim yılı yaz stajı, Bilgi Mimarlık’ın mimarlık eğitiminde benimsediği, “yaparak öğrenme” sürecininin de bir yansıması. Birinci sınıf öğrencilerinin gruplar halinde 1/1 ölçekte tasarlamış ve inşa etmiş oldukları ve halen Santral Kampüsü’nde sergilenmekte olan yıl sonu final projelerinde edinmiş oldukları deneyimin bir ileriki aşamaya taşındığı yaz stajıyla öğrenciler, birinci sınıf eğitimlerini sonlandırmış oldular.

Etiketler

4 yorum

Bir yanıt yazın