Sign of the City Awards’tan TMB’ye Ödül

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara’daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) Binası, Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Sign of the City Awards’ta “En İyi Mimari Proje” ödülüne layık görüldü.

Hürriyet gazetesi tarafından EY Türkiye ve MIPIM’in stratejik ortaklığı, GYODER, IMSAD ve KONUTDER’in işbirliğiyle bu yıl ilk defa düzenlenen “Sign Of The City Awards” ödülleri 6 Kasım 2014’te Four Seasons The Bosphorus Otel’de düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara’daki Türkiye Müteahhitler Birliği Merkez Binası, “En İyi Mimari Tasarım” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Dr.Y.Müh.Doğan Hasol’un başkanlık ettiği jüri heyeti, 135 farklı proje ile 200’ün üzerinde başvurunun yapıldığı Sign of the City Awards’ta, üç aşamalı bir değerlendirme sürecinden sonra 16 farklı kategoride, 1 onur ödülü ve 3 jüri özel ödülü de dahil olmak üzere, tamamlanmış ve devam eden toplam 28 projeyi ödüle layık gördü. “Sign of the City Awards”un jürisi, oylama sistemi, kategorileri ve ödül töreniyle sektörün en prestijli ödülü haline gelmesi ve geleneksel olarak her yıl tekrarlanması hedefleniyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin, Ankara Çankaya’daki yeni genel merkez binası için düzenlediği davetli proje yarışmasında birinci seçilerek inşa edilen binanın Avcı Architects imzalı tasarımının en önemli unsurlarından biri de yeşil bina teknolojilerini bir adım öteye taşıyan termal labirent sisteminin Türkiye’de ilk kez bu projede kullanılmış olması.

Sürdürülebilirlik Danışmanlığı’nı Londra merkezli danışmanlık firması Atelier Ten’in yaptığı proje, toprak zeminin belli bir derinliğinde yıl boyu sabit olan sıcaklığı kullanarak ısıtma ve soğutmadaki enerji tüketimini minimize eden labirent sistemi başta olmak üzere, bünyesindeki çok çeşitli ekolojik uygulamalar sayesinde standart binalara oranla yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu sağlıyor.

Sürdürülebilirlik nitelikleriyle LEED Platinum sertifikasına sahip olan Türkiye Müteahhitler Birliği Binası, geçtiğimiz aylarda da İngiltere’nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014’te “Yılın En İyi Uluslararası Projesi” ödülüne layık görülmüştü.

Etiketler

Bir yanıt yazın