Arkitera Gezgini Yollara Düştü

Bu yıl üçüncü kez verilen Arkitera Seyahat Bursu'nu kazananı Elif Yılmaz Amsterdam yollarında...

Arkitera Seyahat Bursu ile bu yıl, ARKIMEET 2014’ÜN “Ya Sonra?” temasıyla bağlantılı olacak şekilde günümüz teknolojileri gözönüne alınarak, kent ve insan ilişkisinin geldiği noktanın görünür kılınması ve iletişim araçlarının kentleri ne derece yaşanabilir kıldığının araştırılmasını hedeflenmişti. Gezgin adaylarından Elif Yılmaz da Amsterdam’ın gelecek vizyonunu araştırmak üzere bursun kazananı olarak belirlenmişti.

Arkitera Gezgini Neler Yapacak?

Amsterdam’da Amsterdam Smart City platformunun yaratıcı teknolojileri kullanarak 2009’dan beri gerçekleştirdiği projelerini incelemeyi hedefleyen Elif, platformun tüm projelerini deneyimlemeyi planlıyor. Kanal kenarında 3d yazıcı ile bir ev inşa etmeye çalışan 3D Print Canal House projesinden kentin karbon emisyonunu düşürmeyi hedefleyen Climate Street projesine kadar kentteki birçok yenilikçi girişimi değerlendirme fırsatı bulacak.

Bunun dışında, kente özgü geliştirilen uygulamaları da yerinde deneyecek olan Elif, teknolojik gelişmelerin bir kenti tanımak, deneyimlemek isteyenlere nasıl faydalar sağlayabileceğini da notlarına ekleyecek.

Amsterdamlılar Akıllı Kent Projesinden Memnun mu?

Gezginimiz sadece kendi deneyimleriyle ilgili değil, yapacağı kısa bir araştırmayla kentlilerin projeyle ilgili ne düşündüğünü de aktarmayı planlıyor. Sokakta, kafede rastladığı herkese hazırladığı kısa anketi uygulamayı hedefleyen Elif, akıllı kent mevzusunun kentlilerin hayatında yeri olup olmadığı, projenin onların hayatlarını kolaylaştırmayı başarıp başaramadığı konusunda veriler elde edecek.

Avrupa’nın İlk Akıllı Arenası’nı Gezginimiz Deneyimleyecek

2015’te Avrupa’nın ilk akıllı arenası olacak olan Amsterdam ArenA’da keyifli bir mola vermeyi tercih eden gezginimiz eğlenirken bir yandan da araştırmasını sürdürecek. Stadyumda Ajax-Dordrecht maçını izleyecek olan Elif, akıllı stadyum kapsamında ziyaretçilerin arena ve çevresiyle bağını güçlendirecek, mekanda hareketi kolaylaştıracak uygulamaları deneyimleyerek izlenimlerini bizlerle paylaşacak.

Arkitera Gezgini’nin yurda döndükten sonra deneyimlerini ARKIMEET 2014’te yapacağı bir sunumla aktaracak. O güne kadar Elif’in gün gün neler yaptığını Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarının yanında düzenli yazılar yazacağı blogundan da takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın