Aydınlatma ve İç Mekanın Mükemmel Uyumu

Dünyanın en önemli gergi tavan üreticilerinden Barrisol, Ross Lovegrove tasarımı aydınlatmaların sergilendiği pavyonuyla Belçika'da düzenlenen İç Mekan Bienali'nde yer aldı.

İngiliz tasarımcı Ross Lovegrove, Barisol’un İç Mekan Bienali 2014’te gergin folyo malzeme ile yarattığı etkileyici pavyonunda yeni aydınlatma ürünlerini sergiledi.

7 metre yüksekliğinde ve 12 metre genişliğindeki pavyonun cephesi, altın renkli altıgen yansıtıcı “Ayna Barrisol” ürünüyle kaplandı. Malzeme, gerginliği korunarak ve gölgelerin yarattığı dokuları biçimlendirecek şekilde yüzey boyunca içeri ve dışarı hareketlendirildi.

Dış cephenin hareketliliğine zıt olaca şekilde iç mekanda ise, Lovegrove’un heykelsi, organik aydınlatmalarının ortaya çıkarılması için tavanı ve duvarları kaplayan çeşitli Barrisol ürünlerinin kullanıldığı parlak beyaz, sakin, sessiz bir ortam yaratıldı.

Barrisol ve Lovegrove işbirliğinde hazırlanan bu etkileyici pavyonda aydınlatma tasarımıyla iç mekan tasarımının oluşturduğu mükemmel uyumu görmek mümkün.

Etiketler

Bir yanıt yazın