Mimarlara Suçlama

Belediyenin Mimarlar Odası ile imzaladığı protokol sonrası Konyaaltı Sahil Projesi için yarışma yapılacak. Kent Konseyi İmar Çalışma Grubu Üyesi olan Harita Mühendisi Cemal Altan, odanın daha önce yaptığı projeleri hatırlatıp “Eyvah!” dedi.

Yardımcısı olan Harita Mühendisi Cemal Altan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması için belediyenin protokol imzaladığı Mimarlar Odası’nın Antalya Şubesi’ni eleştirdi. Cemal Altan facebook sosyal paylaşım sitesindeki hesabında ve gazetemize yaptığı açıklamalarda Mimarlar Odası’nı yerden yere vurdu. Konyaaltı sahilinin düzenlenmesi gerektiğini, protokole ihtiyaç duyduğunu belerterek bunu Mimarlar Odası’nın yapacak olmasını eleştiren Cemal Altan şöyle konuştu:

“Odanın yaptığı projeleri hatırlayın”

“Eyvah! Mimarlar Odası, Konyaaltı sahiline proje yapacakmış. Altyapıyı hazırlamak için yine bazı köşe yazarları ile hazırlıklar yapılıyor. Her zamanki gibi ilk önce mevcut durumu kötüleme korkutma, sonra ise ‘daha iyisini yapacağız hazırlığı’, daha sonrasında da yaratılan rant alanları. Bakın bundan önce yapılan Mimarlar Odası projelerinin şu andaki son durumlarına; Dönerciler Çarşısı, Sur Önü Projesi kapsamındaki kaldırım düzenlenmesi, Demirciler Çarşısı (mimarlar tarafından sobacılar), Konyaaltı Rant Meydanı, Kaleiçi ve Kalekapısı çalışmalarının hali nedir? Şu anda içler acısı ve acınacak durumdalar.”

“Referandum yapılmalıdır”

“Daha sayısı artırılabilir ama benden bu kadar. Güzelim Antalya nasıl el ve konum değiştiriyor anlayın artık. Kentteki bu betonlaşmanın temel nedeni olarak Mimarlar Odası tarafından hazırlanan 2.5 kot ve emsal artırımını da asla unutmayın. Mimarlar Odası’nın başlattığı proje kapsamında hiçbir mülkiyetten bahsedilmediği gibi Konyaaltı sahilinde bir raylı sistem dahi düşünülmüyor. Bence Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Menderes Türel, Konyaaltı sahili boyunca yer alacak ve şehir merkezi ile entegre olacak bir raylı sistemi de halka sormalıdır, referandum yapmalıdır.”

“Rant meydanı olmuştu”

“Yapılacak projede dikkate alınması gereken nokta, projede uygulama yapılacak alanda mülkiyetin ve kıyı kenar çizgisinin dikkate alınmaması ve raylı sistemden bahsedilmemesidir. Eğer proje bu şekilde olursa raylı sistemin sahile inmesinin önü kapatılacaktır. Tescilsiz alanlar nasıl tescil edilecek. Bu yeni yapılacak alanlarına tapu olmadan nasıl ruhsat verilecek. Sizin Konyaaltı Kent Meydanı dediğiniz Konyaaltı Rant Meydanı’nı da Mimarlar Odası bir yarışma projesi ile yaptırmıştı. Ama şu anda ne meydan ne de proje kaldı. Hatta tüm halka ait yeşil alanlar rant alanları oldu. ‘Yarın bu projenin sonu da mı böyle olacak’ diye sormadan yapamıyorum. Mimarlar Odası yapıyorsa vay halimize demeliyiz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın