Restorasyon Bahane

Tarihi Haydarpaşa Garı projesine tepkiler büyüyor.

Çatısı 2010 yılında yanan Haydarpaşa Garı için hazırlanan ve Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesine tepkiler büyüyor. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, Haydarpaşa Gar binası çatısının yangından sonra kullanılmaz hale geldiğini anımsatarak “Önce çatının aslına uygun restore edilmesi gerek. Binanın güçlendirilmesi lazım. 1 dereceden tarihi eserdir. Hiçbir eklenti yapamazsınız, fonksiyon yükleyemezsiniz. TCDD Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu bir başka projenin uygulamaya sokulması için restorasyon bahane ediliyor” dedi.

Haydarpaşa Dayanışması sözcüsü Tugay Kartal da Tarihi Gar için 2005 yılından bu yana hukuk ve sokak mücadelesi verdiklerini anlatarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Yapıcı garla ilgili yapılan bütün yeni projelerde demiryolunun deniz ile bağlantısından bahsedilmediğini belirterek “Garın iskele fonksiyonu da bitmiş durumda. Dava süreci bitmeden fiili bir durum yaratmaya çalışıyorlar. Parça parça uygulamaya geçirmek istiyorlar” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın