Sonoma’daki Frame House

Beton stürüktür, Sonoma (ABD) kırsalında bir tepenin zirvesinde, Mork-Ulnes Architects tarafından tasarlanan bir konut olan Frame House’un ritmini ve strüktürünü kuruyor.

Ormanlık bir kanyonun ve üzüm bağlarının üzerindeki bir platoda yer alan bu yapısal strüktür, içerisi ile dışarısı arasındaki bağlantıyı en üst düzeye çıkararak, doğal ışığa ve evin hemen her odasından dışarıya doğrudan erişime izin veriyor. Evin çevresinin üç tarafını saran sundurma, alt tarafta kalan yaşam alanlarını gölgeliyor ve ikinci kat güvertelerinden geniş manzaralara erişim sağlıyor.

Evin organik malzemeleri, rustik görünümü Sonoma Vadisi’nde yaygınlaşan ve sitedeki önceki konutlara zarar veren orman yangınları tehdidine karşı dayanıklılık sağlıyor. Yeni evi korumak için beton perde duvarlar, aynı zamanda iç mekanları da düzenleyen sütunlar arasında bir gri renkli ahşap kaplama tabakasıyla kaplanmış. Bu temiz beton çerçeve alanın ve ötesinin manzaralarını almak için bir sınır yaratıyor.

Evin dışının aksine ateşe dayanıklı bir zırhla kaplı sıcak iç mekanlar Douglas köknarı ile kaplanmış. Evin çevredeki manzarayla dışa dönük ilişkisi hemen hemen her odada iç mekanı Kaliforniya iklimine bağlıyor. İçeride, ev, iki katı birbirine bağlayan ve üst kattaki iki yatak odası kanadına giden yüzen bir podyumla noktalanan mutfak üzerinde çift yükseklikte bir alan etrafında düzenlenmiş.

Evin programı, Charles de Lisle Ofisi’nin küratörlüğünü yaptığı iç mobilyalarla 4 yatak odası, 4 banyo, medya odası ve 370 metrekarelik büyük bir oda içeriyor. 18 dönümlük alan, iç mimar Charles de Lisle eşliğinde Mork-Ulnes Architects tarafından tasarlanan 3 yatak odası, 3 banyosu olan brütal bir misafirhane içeriyor. Bahçe, sebze yatakları ve havuz Surface Design tarafından tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın