Taksim ve İstiklal Caddesi Birlikte Yenileniyor

Koruma Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Caddesi’ni de kapsayan Taksim Meydanı düzenleme projesini onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim yayalaştırma projesiyle ilgili olarak, Koruma Kurulu’nun projelerini onayladığını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Bir hukuki süreç yaşandı. Koruma Kurulu İstiklal Caddesi’ni de kapsayan Taksim Meydanı düzenleme projemizi onayladı. Meydan düzenlemesi için bu süreci beklemek zorundaydık. Bu kapsamda meydanın üstündeki beton görünümü ortadan kalkacak. Yeşili ve sert zemini olan bir düzenlemeyi yakın bir tarihte başlayıp bir an önce bitirmeyi planlıyoruz.”

İstiklal Caddesi’nin yenilenmesi de bu kapsamda olacağını vurgulayan Başkan Topbaş, “Caddenin altındaki eski galeriyi İSKİ toparladı, problem ortadan kalkmış oldu. Seçilen malzeme ile yeni bir uygulama tamamlanacak. Malzeme üzerinde çok durduk, İstiklal Caddesi’nde Sultanahmet ‘te yaptığımız çalışmanın bir benzeri olacak. Yürüme konforunu bozmayacak biraz daha az kıvrımlı ve beton harç üzerinde olacak. İSTON özel olarak üretti. Meydanlar yaşandıkça algılanması çok daha farklı olur. Taksim’de maalesef sadece geçiş alanı olarak kullanılıyor. İstiyoruz ki Taksim Meydanı yaşanılır bir yer olsun, vakit geçirilsin” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’ndan İstanbul’a özel ilgi

Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte helikopterle yaptıkları İstanbul turu ile ilgili de şu bilgileri verdi; “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın koyduğu vizyon projelerle ilgili sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu fırsat buldukça bilgi almak istedi. Bir helikopter turu ile Çamlıca Cami, Maltepe şehir parkı, Üçüncü köprü, üçüncü havaalanı ve henüz tam yeri netleşmeyen Kanal İstanbul ile ilgili bölgede tarama yaptık. Kendileri İstanbul ile ilgili çalışmaları yakın takip etmek istediğini ifade etti. İnşallah bu Cuma günü de bir nezaket ziyaretinde bulunacaklar. İstanbul’da yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın