Muhlis Türkmen’i Kaybettik

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projelere imza atan, MSGSÜ Mimarlık Fakültesi emekli hocalarından Prof. Dr. Muhlis Türkmen'i 1 Eylül Pazartesi günü kaybettik.

Yakınlarına ve mimarlık camiasına baş sağlığı dileriz.

TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nin yaptığı duyuruya göre, Muhlis Türkmen’in cenazesi 4 Eylül Perşembe günü saat 10:30’da MSGSÜ Osman Hamdi Salonu’nda yapılacak törenden sonra, öğle namazının ardından Levent Camii’nen kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. 

Muhlis Türkmen Kimdir? 

1946 yılında Güzel Sanatkar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü’nü bitiren Türkmen, 2003 yılına kadar çeşitli okullarda öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1969 yılında profesör oldu. 1982-90 döneminde MSÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Ana Sanat Dalı ve İç Mekan Düzenlenmesi Bilim Dalı Başkanlıklarında bulundu.1988 yılında TMMOB Mimarlar Odası Yapı Dalı ve Grafik sunuş ödüllerini aldı. 60 yıllık meslek hayatında; katıldığı ve kazandığı mimari proje yarışmalarının yanı sıra hem hocalık yaptı hem de resim sanatı ile ilgilendi.

Özellikle Utarit İzgi, Hamdi Şensoy ve İlhan Türegün ile birlikte tasarladıkları Brüksel Expo 58’de yer alan Türkiye Pavyonu unutulmayacaklar arasında yerini aldı. 1964 yılında Lizbon Büyükelçiliği Binası yarışmasını kazandı ve 1964-74 yılları arasında büyükelçilik binası inşa edildi. İnal Görel ile birlikte tasarladığı bir başka yarışma projesi olan İzmir Resim Heykel Müzesi ve Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi de bilinen projeleri arasında.


Brüksel Expo 58′ – Türkiye Pavyonu

Etiketler

Bir yanıt yazın