Bergama’ya Geç de Olsa Kültür Merkezi

Bergama Belediyesi’nin hayata geçireceği Kültür Merkezi projesinde son aşamaya gelindi.

Uzun yıllardır kentin hayalini kurduğu kültür merkezi projesi için mimar Emre Arolat ile anlaşan Bergama Belediyesi çok kısa sürede merkezin yapımını tamamlayacak.

Bergama’daki önemli kültür merkezi açığını giderecek projenin tanıtımı Başkan Mehmet Gönenç’in ev sahipliğinde, Emre Arolat’ın katılımıyla Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Bugüne kadar hayata geçirdiği projeleriyle Ağa Han Mimarlık Ödülü başta olmak üzere birçok ödül kazanan Emre Arolat’ın hazırladığı proje Bergamalılar’a tanıtıldı. Proje Bergamalılar’dan tam not aldı. İçinde biri açık olmak üzere 3 adet sinema, kütüphane, çok amaçlı salon ve alışveriş merkezleri bulunduracak projenin temellerinin temmuz ayında atılması, yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanarak, Bergamalılar’a keyifli bir yaşam alanı yaratması planlanıyor.

Bergama’ya klasik anlamda bir alışveriş merkezinden ziyade, çok yönlü bir merkez kazandırmayı hedeflediklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bir gün gazetede Emre Arolat’ın röportajını okuduktan sonra, yıllardır hayali kurulan proje için doğru insanı bulduğumuza karar verip, kendisinin kapısını çaldık. Bergama’ya keyifli bir yaşam mekânı kazandıracak olan projenin temelleri atıldıktan sonra yoğun bir çalışma temposuyla iki yıl içerisinde tamamlanacak. Kültürel anlamda önemli katmanlar taşıyan Bergama’nın sosyal hayatına renk ve değer katacak projenin şimdiden Bergama’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın