Kadıköy Belediyesi Haydarpaşa Garı Restorasyonunu Değerlendirdi

Kadıköy Belediyesi, Haydarpaşa Garı Restorasyon Projesi'ni olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor.

Geçtğimiz günlerde Haydarpaşa Garı’nın YHT istasyonu olarak kullanılacağı ve garın restorasyon projelerine dair görseller ortaya çıkmıştı. Daha önce, işlevsiz kalan istasyon binalarının kültürel varlık olarak kullanılması ve yeniden işlevlendirilmesi için bir imza kampanyası başlatan Kadıköy Belediyesi, Haydarpaşa Garı için tasarlanan projeyi değerlendirdi.

Haydarpaşa Garı’nın işlevinin korunmasını sevindirici bulan, Haydarpaşa-Bostancı aksındaki diğer istasyon binaları için de benzer gelişmeleri beklediklerini söyleyen Belediye açılan imza kampanyası için de destek istedi:

Haydarpaşa Garı’nın işlevinin korunacağına ve Kültür Merkezi olması yönünde çeşitli basın kuruluşları projeye dair görsellerin olduğu haberler yayınladı. Şu an projenin fonksiyonları ve mimari yapısı Belediyemizin uzmanlarınca inceleniyor, daha önce kamuoyunun itiraz ettiği detaylara bakılıyor. Haberlerde belirtildiği gibiyse, Gar’ın işlevini koruması ve kamusal alan olarak kullanılacak olmasını sevindirici bulmakla beraber, Haydarpaşa-Bostancı arasındaki diğer tarihi istasyonlar içinde benzer gelişmeleri bekliyoruz.

İmzaların hem Haydarpaşa Garı, hem de diğer istasyonlar için önemini gözardı etmeyelim ve kampanyayı sosyal medya hesaplarımızda ve e-postalarla duyurmaya devam edelim.

Etiketler

Bir yanıt yazın