Antalya Stadı Elektriğini Kendi Üretecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde Antalya’da inşa edilen 33 bin kişilik stadyum, elektriğini kendisi üretecek.

23 Haziran 2013’de temeli atılan ve 100. Yıl Spor Kompleksi’nin bulunduğu alanda inşa edilen stadyumun Nisan 2015’de tamamlanması hedefleniyor.

Yapımı hızla devam eden 33 bin kişilik Antalya Stadyumu, antik kentlerden esinlenilerek arenaya benzetildi ve 360 derece tam daire olarak tasarlandı. Rengi ise kırmızı-beyaz olacak.

Stadın çatı bölümü ise özel olarak hazırlanıyor. 16 bin metrekarelik çatı ile tüm tribünlerin üzeri kapatılacak. Çatının 13 bin metrekarelik bölümünde yer alacak güneş enerji panelleri ile elektrik üretilecek, stat kendi enerjisini karşılayacak. Ayrıca çatının 5 bin metrekarelik bölümü çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf malzemeden yapılacak.

UEFA kriterlerine uygun şekilde hazırlanacak statta 44 loca bulunuyor. 8 bin metrekarelik ticari alanın da yer alacağı statta bin 200 araçlık otopark yer alıyor. Stat, maç olmadığı günlerde ise faal olan bir tesis olacak. Özellikle kış aylarında spor turizminde de kullanılacak.

Stadyumun yanında 10 bin kişilik spor salonu, 3 bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu ve buz paten salonu inşaatı da devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın