İnşaat-İş Resmen Kuruldu

İnşaat İşçileri Sendikası resmen kuruldu. Resmi kuruluşun ardından sendikanın ilk icraatı iki yıldır ücretlerini alamayan Star Towers işçileriyle birlikte eylem yapmak oldu.

Star TOWERS inşaatında 2012 yılında çalışan işçiler, iki yıldır alamadıkları ücretleri için dün Esenyurt Belediyesi önünde eylem yaptı. İşçilere, resmi kuruluşunu tamamlayan İnşaat-İş Sendikası da destek verdi.

Esenyurt Kıraç’ta, Esenyurt Belediyesi ile RDS-Reform İnşaat ortaklığının yükselttiği Star TOWERS’da iki yıl önce çalışıp ücretlerini halen alamayan 24 işçi, dün Esenyurt Belediyesi önünde İnşaat İşçileri Sendikası’yla (İnşaat-İş) birlikte eylem yaptı.

İşçiler adına konuşan İnşaat İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Adnan Akyol “Bugün burada iki nedenden dolayı karşınızda bulunmaktayız. Birincisi ‘Dünyayı biz inşaa ediyoruz, altında biz kalıyoruz. Artık yeter!’ diyerek çıktığımız yolda büyük bir adım atarak İnşaat İşçileri Sendikası’nı resmen kurduk! İkincisi Star TOWERS’da iki yıl önce çalışıp halen ücretlerini alamayan arkadaşlarımız için buradayız. Basın açıklamamızı Esenyurt Belediyesi’nin önünde yapmamızın nedeni; Esenyurt Belediyesi’nin de ortaklar arasında yer alması” dedi.

YARIN GÖRÜŞME YAPILACAK

Eylemin ardından Sendika Başkanı Akyol, Sendika Örgütlenme Sorumlusu Serdar Ben, sendika avukatı ve iki işçi belediye yetkilileriyle görüşme yaptı. Görüşme sonucunda Akyol “Belediye yetkilileri firma yetkilileriyle de görüşüp yardımcı olacaklarını açıkladılar. Cuma günü saat 15.00’da belediye yetkilileriyle tekrar görüşme yapacağız” diyerek işçileri bilgilendirdi.

İşçilerden Cihat Borak “Biz gurbetçi işçileriz. İki yıldır hakkımızı vermiyorlar. Patronlar arkalarına iktidarı almış işçileri köle gibi kullanıyorlar. Şimdiye kadar belediyeyle yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kaldı. Firma yetkilileri ‘Hiçbir hak talebiniz olamaz’ diyerek bizi silahla tehdit ettiler. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız ve alacağız” dedi.

Artık sendikamız var

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyelerinden Remzi Yılmaz ile sendikanın kuruluş sürecini konuştuk. Yılmaz, şunları söyledi: ” Sendikamız üç yıllık bir süreçte dernek olarak çalıştı. Bu zaman dilimizde inşaat örgütlenmesiyle ilgili çalışmalar yürüttük. Son 6 ayda sendika girişimi olarak ilerleme kat ettik. Talepler doğrultusunda işçi alacaklarıyla ilgili eylemler yaptık ve bugüne kadar yaptığımız tüm eylemler başarıyla sonuçlandı. Bundan sonra sendika olarak çalışmalar yürüteceğiz, şantiyelere girip işçilerle birebir görüşmeler yapacak ve örgütlenmemize hız vereceğiz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın