Kartal’da Atıklar Sanata Dönüşüyor

Kartal Belediyesi, 4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu "Atık Materyallerin Kalıcı Sanata Dönüşme Projesi" başlığı altında devam ediyor.

9 – 19 Temmuz tarihleri arasında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu kapsamında 18 ülkeden Kartal’a gelen 27 sanatçı, “Atık Materyalleri Kalıcı Sanata Dönüştürme Projesi”ni hayata geçiriyor. Kompozit atıklar, elektronik atıklar ve ambalaj atıklarını Kartal Ekolojik Pazar alanında sanat eserlerine dönüştüren yerli ve yabancı sanatçıların çalışmaları, Kartallılar tarafından büyük ilgi görüyor.

19 Temmuz’a kadar devam edecek sempozyumda tabiata atılan ve tüketim dışı kalan atıklar, heykellerde ve tablolarda yeniden hayat buluyor.

“Kartallılar Çok Misafirperver”

Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu “Atık Materyallerin Kalıcı Sanata Dönüşme Projesi” kapsamında Sırbistan’dan Kartal’a gelen heykeltıraş Vukaşin Milovic, Kartal Belediyesi’nin böyle bir sempozyum düzenlemesinin kendisine mutluluk verdiği belirtti. Milovic, “Sempozyumun bu denli iyi organize edilmiş olması şaşırtıcıydı bizler için… Sempozyuma katılan sanatçı arkadaşlarımızdan birçok değişik ve ilginç şey gördük, öğrendik. Hala birlikte çalışıyoruz ve eserlerimizi hazırlıyoruz. Henüz bitmedikleri halde finalde sergimizin çok başarılı olacağına inanıyorum. Bu, Kartallılar için değişik ülkelerden ve değişik kültürlerden oluşan özel bir koleksiyon olacak. Kartal’ın çeşitli yerlerini gezdik ve her yerde bize çay, kahve ikram ettiler. Misafirperver ve çok cana yakın insanlar ” dedi.

“Kartal Benim İçin Büyük Bir Deneyim Oldu”

Ressam Prof.Dr. Katarina Corceviç ise Kartal’da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Kültür Sanat ve Etkileşim Sempozyumu “Atık Materyallerin Kalıcı Sanata Dönüşme Projesi”nin kendisine deneyim kattığını ifade etti. Corceviç, Kartal’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek “Nis Üniversitesi’nde Sanat Fakültesinde profesör olarak görev yapmaktayım. Resim dersleri veriyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Bu, benim Türkiye’ye ilk gelişim değil. Daha önce de defalarca geldim. Çanakkale Müzesi’ni de gezmiştim. Ege ve Akdeniz kıyılarına da ziyaretlerim olmuştu ama İstanbul’a ilk gelişim. Benim için büyük bir deneyim. Çünkü farklı kültürel seviyeleri bir arada gözlemlemek mümkün ve Kartal benim için bir keşif. Çünkü Kartal’da çok daha yöresel ve otantik olarak Türk kültürünü gözlemlemek mümkün.. Turistik bölgeler daha dünyaya açık ve daha ticari yerler.. Oysa burada insanlar çok daha sıcak ve dost canlısı. Türkiye’ye çok da uzak değilim ve burada bu sempozyumda Türk sanatçılarla olmaktan ötürü çok mutluyum ” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın