O Villalar Hazır

Urla Zeytineli’ndeki kaçak konutların inşaatı tamamlandı.

17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamındaki tape kayıtlarıyla gündeme gelen Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalar tamamlandı. İşadamı Latif Topbaş’a ait olan ve 2’sinin kendisine armağan edildiği savlanan villalar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “O villalar 35 yıldır orada” demişti. Ancak Başbakan’ı Google Earth görüntüleri yalanlamıştı.

2’si villa niteliğindeki 4 binada ince işlerin de tamamlandığı, 7 ay önce çekilen fotoğrafla karşılaştırılınca daha net görülüyor.

Hazine arazisi ve 1. derece doğal sit alanı üzerine yapılan villalarla ilgili İzmir İl Özel İdare Encümeni tarafından yıkım kararı verilmişti. Yıkım bugüne kadar gerçekleştirilmezken, bölgenin sit derecesi ise tartışmalı bir kararla 1’den 3’e indirilmişti.

Villaların olduğu Hacılar Koyu’nu şu anda halk giremiyor. Koya girişler, demir kapı ve çitlerin yanı sıra kamera sistemiyle engelleniyor. Jandarma ekiplerinin “özel ilgi” gösterdiği villaların çevresinde belirli dönemlerde helikopterin uçması da dikkat çekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın