22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir Bugün Açıldı!

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı sektörünün Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük fuarlarından olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir, bugün açıldı.

Ülkemiz inşaat ve yapı malzemeleri pazarının yüzde 8,7’sini oluşturan İzmir ve Bölgesinin gelişiminin giderek arttığını vurgulayan ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, “YEM Fuarcılık olarak her yıl düzenlediğimiz Yapı Fuarı – Turkeybuild’de İstanbul ve Ankara’nın ardından bugün 22’inci kez İzmir’de ziyaretçilerimizle buluşuyoruz. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan yapı sektörünün Ege ve Akdeniz bölgesindeki temsilcilerini bir araya getirerek profesyonel bir iş ve iş geliştirme platformu sunuyoruz. Bu yıl 22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir kapsamında, 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz gibi ” İş Geliştirme Platformu, “Seminer Alanı” ve “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” başlıkları altında dört farklı etkinlik düzenleyeceğiz. Gerçekleştireceğimiz etkinliklerle sektöre bilgi akışı sağlamak ve sektörün iş hacmine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Başer “2015 yılında İzmir’de 39.703, bölgede ise 107.798 yeni daire ruhsatı alındı. Bu durum binalarda ise ülkemize oranla yüzde 20,1 olarak gerçekleşti. Ayrıca 2015 yılında İzmir’de 77.796, bölgede ise 176.763 konut satışı gerçekleşti. Bu rakamın Türkiye içindeki payı 13,7… 2016 yılının ilk yedi ayında İzmir’de 44.092, bölgede ise 100.636 konut satışı ise inşaat sektörünün bölgedeki büyümesini kanıtlar nitelikte. Bölgenin ülke genelindeki payı ise yüzde 14,1’e yükseldi” dedi. Türkiye’de en çok konut kredisi kullanan üçüncü ilinin İzmir olduğunu vurgulayan Burcu Başer, “2015 yılında İzmir’de kullanılan toplam konut kredilerinin büyüklüğü 10,4 milyar TL, bölgede ise bu rakam 18,84 milyar TL oldu. Öte yandan bölgede inşaat harcamaları 15,27 milyar TL olarak gerçekleşti. Kamu yatırımlarındaki inşaat harcamaları ise 3,57 milyar TL olarak hesaplandı” dedi.

22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir etkinlikleriyle dolu dolu geliyor…

22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir kapsamında, fuar süresince, yeni pazarlar oluşumuna fayda sağlayacak “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri”; sektöre bilgi akışı sağlayacak “Seminer Alanı” ve “Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” etkinlikleri yapılıyor.

İzmirSMD İkili İş Görüşmeleri

Fuarın “İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilecek olan, YEM Fuarcılık’ın desteklediği, İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İzmirSMD) ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliği ile düzenlenen etkinlik, 3 Kasım 2016 Perşembe günü, fuar alanında 13.30 – 19.30 saatleri arasında yapılacak. İzmirSMD üyesi Türkiye’nin önde gelen 20 mimarlık ofisi ile yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirecek olan etkinlik dizisinin beşincisi olan toplantıda, katılımcılar birbirleri ile yüz yüze görüşmeler yaparak üye mimarların projeleri ve firmaların hizmetleri hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacaklar.

BUILD UPON – Bina Enerji İyileştirmeleri İçin Farkındalık Geliştirme Çalıştayı

YEM Fuarcılık’ın desteklediği, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından düzenlenecek “BUILD UPON – Bina Enerji İyileştirmeleri İçin Farkındalık Geliştirme Çalıştayı” 3 Kasım 2016 Perşembe günü, saat 10.00 – 16.30’da, fuar alanı içerisinde yer alan “Seminer Alanı”nda yapılacak. Türkiye’de mevcut binaların enerji verimliliği kapsamında farkındalığın arttırılması konusunu temel alacak çalıştay; kamu ve son kullanıcı farkındalığının arttırılması, renovasyon için gereken iş gücü ve karar vericilerin eğitilmesinin sağlanmasını, kamu/özel sektör ve akademi ortaklığının güçlendirmesini ve tüm paydaşları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Mehmet Kütükçüoğlu ile İzmir’de Mimarlık, Tasarım ve Kentleşmeye Dair…

Moderasyonunu Yüksek Mimar H. Cenk Dereli tarafından yapılacak etkinlik 4 Kasım 2016 Cuma günü saat 14.00’de, fuar alanında yer alan “Seminer Alanı”nda yapılacak.

Etkinlikte Teğet Mimarlık’ın Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu, İzmir’de paydaşı olduğu projeler ve İzmir’e dair görüşleri üzerinden, İzmir’de mimarlık, tasarım, kentleşme ve yaratıcılığa dair görüşlerini ve bu alanlara dair yerel fırsatlar hakkındaki fikirlerini katılımcılarla paylaşacak.

“Mimarlık Ortamları” Söyleşisi

Moderasyonunu Yüksek Mimar H. Cenk Dereli’nin yapacağı, Mimar Kerem Piker ve Doç.Dr. Nurbin Paker’in konuşmacı olarak yer alacağı etkinlik 4 Kasım 2016 Cuma günü saat 11.30’da fuar alanı içerisinde yer alan “Seminer Alanı”nda gerçekleştirilecek. Mimar Kerem Piker ve Doç.Dr. Nurbin Paker etkinlikte “yarışma, ofis, akademi ve daha fazlası” tematik kapsamı üzerinefikirlerini katılımcılarla paylaşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın