İTÜ Rektörlüğü’nden Arazi Satışı’na Dair Açıklama

Geçtiğimiz günlerde İTÜ'nün Florya'daki arazilerinin satışa çıkarıldığı hakkındaki haberlere karşı İTÜ Rektörü'nden açıklama geldi.

Açıklama metni şu şekilde:

01.07.2014 tarihinde www.sendika.org adresli internet sitesi ve bu siteyi kaynak gösteren bazı sitelerce üniversitemiz hakkında yayınlanan asılsız haberlere, bugün de başka haber sitelerinin yer verdiği görülmüştür. Başta İTÜ mensupları olmak üzere, kamuoyunun aydınlatılması amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu haberler yanlış bilgilere ve asılsız iddialara dayandırılmış olup, dün itibariyle ilgili yasal süreç başlatılmıştır.

Üniversitemizin habere konu edilen ilanda belirtilen paftada arazisi bulunmamaktadır.

Florya’da bulunan üniversitemize ait başka bir paftada yer alan arazi teknokent arazisi olup, sadece bu amaç için değerlendirilecektir. Teknoloji geliştirme bölgesi kapsamında yer alan bu arazinin satılması söz konusu değildir, bu yönde herhangi bir girişim yoktur.

Üniversitemize ait taşınır ve taşınmazlar kamu malı statüsündedir ve herhangi bir satış işleminin emlakçı vasıtasıyla ya da internet ilanıyla yapılması zaten mümkün değildir.

Yeterince araştırılmadan, yanlış bilgilere dayandırılarak yapılan bu haber ve habere itibar ederek yayınlayan siteler nedeniyle hızlı bir bilgi kirliliği ağı oluşmuş, daha da ötesinde üniversitemize ve Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Karaca’ya hakaret ve karalamalara neden olmuştur.

Yapılan yayın ve yorumlar kurum ve kişi haklarını ihlal eder nitelikte olup, Hukuk Müşavirliğimiz tarafından yakından izlenmekte, gerekli yasal girişimlerde bulunulmaktadır.

Konuya ilişkin haber ve yorumlara itibar edilmemesini rica eder, İTÜ Rektörlüğünün kurum kaynaklarını korumada her İTÜ’lü gibi yüksek hassasiyet taşıdığını bilgilerinize sunarız.

Etiketler

Bir yanıt yazın