JDS’den Sulu Tasarımlar

Danimarkalı mimarlık ofisi JDS Architects, yazın keyfini doyasıya çıkarmak isteyenler için sahil bandı ve su kaydırakları tasarladı.

Faaborg Harbour Bath yarışmasını kazanması ardından Faaborg kentinde yapılan proje, suya girmeyi elverişli kılacak bir dizi mimari çözümden oluşuyor.

JDS Architects ve Urban Agency’nin birlikte yürüttüğü projede kentsel peyzaj ile suyu en “beklenmedik” şekilde buluşturucak ögelerin oluşu dikkat çekiyor.

Halkın kendi nasıl isterse o şekilde kullanabileceği esnek tasarımlar bu anlamda kültürel peyzaj ile daha da kolay uyum sağlıyor ve su ile olan iletişimi arttırıyor. Ayrıca çocuk yetişkin gibi farklı kullanım alanlarının yaratılması, bot kiralama, sauna, çocuk havuzu vb bölgelerin oluşturulması bölgeyi daha canlı kılıyor.

İzleme alanlarının yanısıra oluşturulan su kaydırakları da yapılan projenin en can alıcı noktalarından birini oluşturuyor.

Ahşap dekler ile oluşturulan yeni peyzaj aynı zamanda engelli erişimi için de gereken tüm donanımları sağlamasıyla da dikkat çekiyor.

Fotoğraflar:Photos Mette Krull ve Urban Agency

Etiketler

Bir yanıt yazın