Adobe’den Tasarımcılara Yeni Oyuncaklar

Adobe'nin iPad için geliştirdiği ilk donanım ürünü 'Ink and Slide' haklı olarak bir türlü kağıt ve kalem ile eskiz yapmaktan vazgeçemeyen tasarımcıların beğenisine sunuldu.

Her yaratıcı sürece girdiğinde, binlerce dolarlık dijital cihazlarını bir kenara atıp, eninde sonunda kağıt ve kalem ile eskiz yapan tasarımcıları kendine dert eden Adobe, tablet teknolojisi ile eskiz deneyimini bir araya getiren yeni bir donanım/yazılım grubu piyasaya sürdü. Benzer bir eskiz deneyimini iPad için geliştirmeyi amaçlayan “Ink & Slide”, bir adet stilus, bir adet cetvel ve 2 adet yeni skeç yazılımından oluşuyor.

Aslında setin en fiyakalı görünen parçası olan, kıvrık alüminyum gövdeli, tek tuşlu kalem, muhtemelen en orjinal olmayan parçası aynı zamanda. Basitçe düz çizgiler çizmenize yardımcı olmaktan fazlasını gerçekleştirebilen “Slide” olarak isimlendirilmiş cetvel parçası ise oldukça yenilikçi. Şarj ile çalışmıyor ancak iPad ekranı ile yaratıcı bir biçimde etkileşime girebiliyor. Aşağıda Mashable‘ın hazırladığı video’dan tüm bu işlevlere hızlı bir bakış atabilirsiniz:

Adobe’nin tüm bu aletler ile herşeyi değiştireceğini söylemek, kağıt ve kalem ile yapılan eskize, pratik ve estetik nedenlerle olan bağlılığımızı yok edeceğini düşünmek için çok erken. Ancak bu yönde atılan her adım bizi çok da uzak olmayan bir geleceğe taşıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın