OMA Renkler ile Kentlerin İlişkisini Araştıracak

AkzoNobel isimli boya firmasının OMA ile yaptığı uluslararası anlaşma ile renklerin ekonomik gelişme ile ilişkisi araştırılacak.

Kentsel yaşam standartlarını, yaratıcılığı ve gelişimi odağına alacak proje geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan 14. Venedik Mimarlık Bienali’nde açıklanmıştı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan AkzoNobel’in CEO’su Ton Büchner “2050 yılında dünya nüfusunun yaklaşık %75’i kentlerde yaşıyor olacak. Bu da bizim ürünlerimizin %60’a yakının yapı, altyapı ve ulaşım alanlarında kullanılacağına işaret ediyor. Dolayısıyla OMA’nın fiziksel çevrenin renklerine bireysel tepkileri hatta bunun toplumsal yansımalarını araştırması önem kazanıyor. Sadece bir durum saptaması olarak değil ayrıca ileriye dönük sosyo kültürel bir kestirim yapmak açısından da önemli bir proje olacağına inanıyoruz.” dedi.

Renkler ile kentsel ekonomi üzerine yapılan araştırmalar açısında bu ilk değil. Daha önce Jorge Mario Jáuregui Architects’in Brezilya’da Favela’larda yaptığı çalışma da oldukça dikkat çekmişti.

Yaratıcı ekonomiler ve kentsel gelişim üzerine daha detaylı bir haber okumak isterseniz https://www.arkitera.com/haber/17548 adresine göz atabilirsiniz.

Fotoğraf: Victoria Holguín

Etiketler

Bir yanıt yazın