Beyoğlu esnafının protestoları sürüyor

Beyoğlu esnafı, dükkanlarına ait masa ve sandalyelerin sokaklardan kaldırılmasını protesto amacıyla eylem yaptı.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) öncülüğünde Galatasaray Meydanı’nda toplanan göstericiler, Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında ”Cihangir, Kasımpaşa, Yenişehir burada”, ”Hepimiz masayız, hepimiz sandalyeyiz”, ”Beyoğlu’nda gezersin, boş sokakları süzersin” yazılı dövizler taşıyan göstericiler, ”Beyoğlu uyuma, sokağına sahip çık” sloganları attı.

Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile sinema sanatçısı Nuri Alço da destek verdi.

Yürüyüşün ardından, oturma eylemi yapan grup adına açıklamada bulunan BEYDER Başkanı Tarkan Konar, yapılan çalışmalara ilişkin kendilerine içerik ve tarih konusunda bilgi verilmediği için konunun Beyoğlu Belediyesinin tasarrufunda olduğundan emin olamadıklarını öne sürerek, bu nedenle bugün belediye önüne yürümediklerini söyledi.

Konar, ”Katıldığımız iki belediye meclis toplantısında, ‘çalışmalar sürüyor’ söyleminden başka hiçbir yanıt alınamamıştır. Biz haftalardır muhatap bulamazken, belediye Kuledibi’nde esnafları toplayarak sorunlarını dinliyor. Sorunun büyüğü buradadır. BEYDER’in kuruluşuna öncülük ettiği Beyoğlu Platformu’na çağrılmadık. ‘Bu işler sokakta protestolarla değil, masada çözülür’ diyorlar. Yetkililer, sert eylemlerde ve söylemlerde bulunuyoruz diye düzenleme yapmıyorsa, burada kamuoyu önünde ilan ediyoruz; Siz düzenlemeye dair makul bir yol haritası ilan edin, biz de bir daha ağzımızı açmayalım” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Tanal da Beyoğlu esnafının mağdur edildiğini, durumu Meclise soru önergesi olarak taşıyacağını söyledi.

Belediyenin Beyoğlu esnafından topladığı işgaliye parasını bağış olarak gösterdiğini ileri süren Tanal, ”Böyle bir bağış yöntemi olmaz. Eğer işgaliye parası bağış olarak tanımlanmışsa bu da hukuka aykırıdır. İçişleri Bakanlığının acilen konuya el atması gerekir” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın