İstiklal Caddesinde Sanat Zinciri

Gezi Sanatı Forumunun “500 fotoğraf 500 fotoğrafçı” çağrısı üzerine Galatasaray Lisesi önünde ellerinde fotoğraflarla toplanan fotoğrafçılar Galatasaray'dan Taksim'e kadar sanat zinciri oluşturdular.

Fotoğrafçılar ve eyleme katılan halk “Hayat kazanacak!” “Sanat sokakta güzel”, “Her yer Taksim Her yer direniş”, sloganlarıyla tek sıra halinde Galatasaray’dan Taksim’e uzanan sanat zinciri oluşturdu.

Hem 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması için çağrı yapılan hem de güncel politikalara itirazların dile getirildiği sanat zincirinde renkli görüntüler sergilendi.

Gezi Sanatı Forumunun bileşenlerinden olan RedFotoğraf ve Galata Fotoğrafhanesi’nin yanı sıra tüm fotoğraf gruplarına, bireysel fotoğrafçılara ve sanatçılara açık olan sanat zinciri, kendi fotoğraflarını taşıyan fotoğrafçıların yanısıra halkın yoğun katılımının gerçekleşmesiyle kitlesel bir 1 Mayıs çağrısına döndü.

Fotoğrafçılar, içinde bulunulan yıkıcı sürecin toplumdaki, doğadaki tahribatını gösteren, emeğe, haklara ve özgürlüklere sahip çıkmaya davet eden fotoğraflardan oluşturulan A3 boyutundaki 500 fotoğrafla sanat zinciri sergisini “Sanat Sokakta Güzel” sloganıyla gerçekleştirdiler. Fotoğrafçılar toplanma alanına gelirken yanlarında biri kendileri için olmak üzere 4-5 fotoğraf fazladan getirerek o sırada orada bulunanlara dağıttılar.Böylelikle sanat zinciri Galatasaray’dan Fransız Kültür Merkezi önüne kadar uzadı.

Sanat zincirinde fotoğrafçıların dışında farklı sanat disiplinlerinden sanatçılar da yer aldı. Özellikle Ritim Grubunun müzikle, Sokak Tiyatrosunun “Hırsız Var” oyunuyla Fotoğrafçı Mehmet Özer’in okuduğu şiirlerle renklenen eylem Topluca 1 Mayıs Marşının okunmasıyla son buldu. Dağılmayan sanat eylemcileri tekrar Galatasaraya doğru sloganlarla ve ellerinde fotoğraflarla kısa bir yürüyüşte gerçekleştirdiler.

Etiketler

Bir yanıt yazın