TOKİ’de İlginç Atama

Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile birlikte TOKİ Başkanı Karabel görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önceki gün onayladığı ve dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, kentsel dönüşüm projeleri ile hükümetin büyük rant aracı haline gelen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda (TOKİ) yaşanan ilginç bir görev değişimi dikkat çekti. Buna göre, 30 Mart yerel seçimlerinden önce Başbakan Erdoğan ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerinin ses kayıtları ile gündeme gelen ve bu ses kayıtlarında Başbakan Erdoğan tarafından azarlandığı görülen TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı kararname ile görevinden alındı. Yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili olan Mehmet Ergün Turan atandı.

YENİ TOKİ BAŞKANI

1999-2004 ve 2009 Yerel Seçimlerine Güngören ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Mehmet Ergün Turan, bu süreçte Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İBB İmar Komisyon Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği, İBB Meclis 2.Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

DİĞER ATAMALAR

TOKİ birlikte, 18 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan diğer atamalar ise şöyle:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na Mustafa Karaman atandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Temindar Aytekin tayin edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine Gülser Ustaoğlu ve Hülya Yavuz atandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığına, İsmail Yüksektepe getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Mustafa Okur atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Ömer Koca atandı.

NEOLMUŞTU?

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda adı sıklıkla yolsuzlukla anılan bir kurum olan TOKİ’nin eski başkanı ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Erdoğan Bayraktar, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden azledilmişti. Son üç yılın TOKİ başkanı Ahmet Haluk Karabel ise Başbakan Erdoğan ile aralarında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla gündeme gelmişti. Söz konusu ses kayıtlarında Başbakan Erdoğan, TOKİ Başkanı Karabel’e kendisinden habersiz arsa satışı yapıldığı için çok sinirleniyor ve sert bir şekilde kızıyordu.

Etiketler

Bir yanıt yazın