Game of Thrones’un İnteraktif Haritaları

Game of Thrones çılgınlığı dur durak bilmiyor. Ünlü dizinin fanları Game of Thrones haritasını online platforma taşıdı.

Online haritalama teknikleriyle üretilen yaratıcı haritalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez haritaların konusu Game of Thrones. Birbirinden farklı interaktif haritalarda dizinin detayları keyifli bir dille izleyiciye sunuluyor.

Esri aracılığıyla oluşturulan Game of Thrones haritasında Westeros ve Essos’taki önemli bölgeler işaretlenmiş. Haritaya yakınlaştığınızda ortaya çıkan bilgi kutularında o bölgedeki önemli yerlere dair bilgi edinebiliyorsunuz.


Görselin üzerine tıklayarak haritaya ulaşabilirsiniz.

Dizinin kitabı A Song of Ice and Fire’dan uyarlanan, Google Maps API kullanılarak oluşturulan bu haritada ise Westeros ve Essos kıtaları görselleştirildi. Haritada, dizinin hikayesi ilerledikçe karakterlerin adım adım izledikleri yolları da görebilirsiniz. Herhangi bir karakterin yolunu görmek için menüden karakterin adını seçmeniz ve zaman sayacını kontrol etmeniz yeterli.


Görselin üzerine tıklayarak haritaya ulaşabilirsiniz.

Kitaptan uyarlanarak Google Map aracılığıyla oluşturulan diğer bir harita ise Westeros Map. 7 krallığın en büyük kıtası olan Westeros’un görselleştirildiği haritada kitaptaki önemli mekanlar işaretlenmiş.


Görselin üzerine tıklayarak haritaya ulaşabilirsiniz.

Arya’s Journey isimli haritada ise Lord Eddard Stark’ın kızı Arya Stark’ın hikayesine odaklanılmış. Arya’nın yolculuğuna dair bilgilere haritada işaretlenmiş noktalara tıklayarak öğrenebilirsiniz. u haritada aynı zamanda Arya karakterini canlandıran oyuncu Maisie Williams ile söyleşilerin videolarını, yeni sezondan fragmanları bulmak mümkün.


Görselin üzerine tıklayarak haritaya ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın