İstanbul Hiç Bu Kadar Sesli Olmamıştı

Şehrine Ses Ver Kentsel Tasarım Atölyesi tamalandı, ortaya birbirinden ilginç projeler çıktı.

Kentteki önemli ögelerin farkındalığının sağlanması, kentin potansiyellerini yakalama ve kentsel alanları kullanıcıları ile birlikte tasarlama amacıyla başlatılan Şehrine Ses Ver Kentsel Tasarım Atölyesi‘nin İstanbul ürünleri ortaya çıktı.

125 başvuru arasından seçilen katılımcılar 5 ekip halinde İstanbul’un farklı noktalarında projeler üretti. Üsküdar Meydanı’ndan Haydarpaşa’ya kadar farklı alanlar için üretilen işlere gelin bir göz atalım.

Söğütlüçeşme’de ‘Kutu İçinde Kutu’

Kadıköy’de Söğütlüçeşme Tren İstasyonu’nun çevresini tasarlayan ekip, atıl durumdaki park alanını, bekleme ve sosyalleşme alanı olarak tasarlayıp bu alanın kullanımını ve değiştirmeyi amaçlıyor.

 

Metrobüsü Kullanabiliyor musunuz? Nereden Nereye Giderim?

Ekip, İETT verileri ve anket sonuçlarından yola çıkarak metrobüsü ulaşım aracı olarak sık kullanmayanların yaşayacakları metrobüs deneyimini en bilinçli hale getirmek için bir yönlendirme paketi hazırladı.

Üsküdar’dan ve Karaköy’den Sürpriz Yansımalar

Üsküdar Meydanı’nı kaotik durumdan kurtarmayı amaçlayan ekip, bu kaosun görsel temsilini, meydanın yaya geçiş noktasına konumlandırılan yerleştirmeyle, kentin ana kullanıcılarına alternatif bir yöntemle tekrar algılamasını sağlıyor.

Süleymaniye’yi Keşfet!

Süleymaniye Külliyesi çevresini çalışan ekip İstanbul’un hak ettiği değeri görmeyen köşelerini ortaya çıkarmaya, insanları yürümeye ve keşfetmeye teşvik etmeye odaklanıyor.

Bostandan İndim Şehre

Ekip, insanların daha fazla toprakla haşır neşir olmasını, kendi meyve sebzelerini mahallelerinde, evlerinin bahçelerinde ve balkonlarında, yetiştirebilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Gel Vatandaş Pazara Gel

Üretici ve tüketici ilişkisinin, mahalle dokularında yer alan önemli örneklerinden biri olan semt pazarlarına davet niteliği de taşıyan çalışma, Kadıköy’deki semt pazarları bilgilerini eğlenceli bir şekilde sunuyor.

Kadıköy’ün Kültür ve Sanat Potansiyeli

İstanbul genelinde Avrupa yakasında baskın oranda düzenlenen faaliyetlere Kadıköy’lülerin katılımını gösteren araştırmalardan yola çıkan ekip, Kadıköy’ün var olan kültür ve sanat üretimine, katılımcı sayıları ile ses veriyor.

Son Durak Haydarpaşa

Haydarpaşa’nın yıllar boyu İstanbul’la ve şehre yeni gelenlerle kurduğu ilişkileri ortaya koyan ekip Haydarpaşa’nın bu değerler bütünü ile bir UNESCO Kültür Mirası sayılmasına giden yolu aralıyor.

Göztepe 60.Yıl Parkı

Çalışmada, Bağdat Caddesi’nden sahile uzanan bir yeşil alan olan Göztepe 60. Yıl Parkı’nın, kullanıcıları, içeriği, yeşil doku ve ekipman özellikleri gözler önüne seriliyor.

Herkesin Kadıkoyü

Ekip, sık kullanılan günlük güzergahları takip ederek nokta nokta Kadıköy Merkez’e hayat veren odak noktalarına ışık tutuyor.

Etiketler

1 Yorum

  • merve-akdag-oner says:

    Güzel yazınız için çok teşekkürler…
    Kentsel tasarım atölyesi ve infografik atölyesi projeleri ile ilgili detaylı bilgiye websitemizden de ulaşabilirsiniz. sehrinesesver.com

Bir yanıt yazın