Uluslararası Mimar Sinan Ödülü’nün İlk Sahipleri Belli Oldu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başkanlığında MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği işbirliğiyle Akdeniz Bölgesi'ndeki mimari yaratıcılığı desteklemek amacıyla ilk kez bu yıl verilen Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nün sahipleri belirlendi.

Akdeniz Dünyası’nda mimari yaratıcılığı desteklemek, mimarlar arasındaki iletişim ve fikir alışverişini sağlamak ve Akdeniz Dünyası’na ait eserlerin tüm dünya tarafından tanınırlığını sağlamak ve paylaşmak için bu yıl (2013) ilk kez verilen Uluslararası Mimar Sinan Ödülü’nün sahipleri belli oldu.

2 kategoride verilen ödülün kazananları şöyle belirlendi.

1. kategori için biri kadın, biri erkek olmak üzere Akdenizli olup ve Akdeniz’de eser vermiş iki mimar olarak Shahira Fahmy (Mısır) ve Cengiz Bektaş (Türkiye),

2. kategoride Akdenizli olmayan ancak Akdeniz’de eser vermiş olan bir mimar olarak Bernard Tschumi (İsviçre) seçildi.

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü töreni, ödüllü mimarların da katılımıyla 2 Mayıs 2014 tarihinde 17:30’da MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

3 Mayıs 2014 tarihinde 14.30’da ise  MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda ödül kazanan mimarların katılımıyla “Akdeniz Kültürü’nde Mimari Tasarım: Gelenekten Öğrenmek” başlığı altında bir panel düzenlenecek.

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü Nedir?

Uluslararası Mimar Sinan Ödülü, Akdeniz Dünyası’nda mimari yaratıcılığı desteklemek, mimarlar arasındaki iletişim ve fikir alışverişini sağlamak ve Akdeniz Dünyası’na ait eserlerin tüm dünya tarafından tanınırlığını sağlamak ve paylaşmak için ilk kez bu yıl (2013) verilmeye başlandı.

Ödül, İtalya’da halen verilmekte olan ya da oluşturulma aşamasında bulunan diğer ödüllerle birlikte, tüm Akdeniz’e yayılan ödül ağının bir parçası. Bu ödüllerden birkaçı, yeni hümanizm alanında verilen Averroes Ödülü; Akdeniz’de dinler arası diyalogun teşviki amacıyla verilen Saint-Augustine Ödülü, edebiyat alanındaki yaratıcılıkları teşvik eden Paul Valéry Ödülü ve Akdeniz’deki bilimsel araştırma ve yaratıcı teknolojileri destekleme amacıyla verilen Tesla Ödülü’dür.

Akdeniz kültür ortamında mimari yaratıcılık alanında verlien bu ödül, Mimar Sinan’ın evrensel değerini vurgulanmak üzerine Mimar Sinan adına veriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın