Haliç Metro Köprüsü Konutlara Yaradı

Geçtiğimiz ay açılan Haliç Metro Köprüsü ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra bölgedeki konutları da değerlendirdi...

Türkiye’nin ilk metro geçiş köprüsü olarak geçtiğimiz ay hizmete giren Haliç Metro Köprüsü, Haliç’in üzerinden Şişhane’yi Yenikapı’ya bağlıyor. Hacıosman, 4. Levent, Taksim ve diğer birçok istasyonu da Yenikapı aktarma istasyonu ve Marmaray üzerinden Göztepe’ye, Maltepe’ye Üsküdar’a Kozyatağı’na ve Kartal’a bağlıyor. 

Hacıosman’dan metroya binen bir vatandaş Haliç Köprüsü’nden geçerek Yenikapı’ya ulaşacak. Buradan Marmaray’la karşıya geçecek, oradan da Kartal’a kadar gidebilecek.

Fatih’te yüzde 33 artış

Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi’ne göre Yenikapı semtinin bağlı olduğu Fatih’te satılık konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 33’ü buldu. Şubat 2014 Emlak Endeksi’ne göre Fatih’te ortalama metrekare fiyatı 2.667 lirayı buldu. Kiralık konutların metrekaresi ise 13 lira.
Beyoğlu’nda ise satılık konut fiyatları 5.000 lira ortalamasına geldi. Kiralık evlerde ise ortalama metrekare fiyatı 29 lirayı buldu.
Yeni ulaşım projelerinin en çok değer kazandırdığı ilçelerden biri olan Kartal’da ortalama fiyat yılda yüzde 28 artarak 2.208 lira oldu. Kiralık evlerin metrekaresine ise ortalama 12 lira ödeniyor.
Etiketler

Bir yanıt yazın