Türkiye’nin İlk “Otobüs Teleferik” Hattı Açılıyor!

Melih Gökçek'in seçim projelerinden teleferik otobüslerin hizmet vereceği ilk hat, Yenimahalle-Şentepe Hattı bugün açılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin haberine göre, tek yönde saatte 2.400 yolcu taşıyacak toplu taşıma teleferiği Şentepe Antenler Bölgesi ile Yenimahalle Metro İstayonu arasında çalışacak ve yolcular bu hizmetten ücretsiz yararlanacaklar.

2 etaplı olan Yenimahalle-Şentepe Hattı’nın ilk etabında 2 durak bulunuyor. 6 ayda tamamlanan bu hattın toplu taşıma için Türkiye’de kullanılacak ilk teleferik hattı olması ve İstanbul Boğazı için yapılan projeler arasında hayalleri süslemesi açısından Melih Gökçek adına bir gurur kaynağı.

Habere göre, karayolundan yapılan 25-30 dakika süren yolculuk teleferik hattıyla 13,5 dakikaya inecek. Ayrıca kabinler yerden ısıtma sistemli ve kameralarla donatılmış.

Daha çok kayak bölgelerinde, farklı yüksekliklerde bulunan lokasyonları birbirine bağlayan bir ulaşım aracı olarak zihinlerimizde yereden teleferik, Avrupa ve Amerika’da yoğun kara trafiği çözümü olarak ele alınmıyor aslında. Avrupa’da daha çok Alp Dağları bölgelerinde kullanılan teleferik, toplu taşıma amacıyla Amerika’da New York’ta bir ada ile bağlantı kurmada araç olurken, Portland’da yüksek konumda yer alan bir üniversite kampüsüne öğrencileri taşıyor.

Havada uçan kablolar görmeye alışabiliriz belki ama, o kabloları taşıyan devasa kolonların ve durakların kente müdahaleleri konusunda tartışmalıyız. Elimizde kalan tek çözüm olmadığını da hatırlayarak tabii ki.

Teleferik açılışı ile ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın yaptığı basın açıklaması ise şöyle:

“Teleferik projesi Yenimahalle – Şentepe hattının bugün açılışı yapılacak. Uluslararası kentlere baktığımızda teleferiğin toplu taşım aracı olması çok istisna bir durum. Apartmanların yedi metre üstünden yükselecek kabinlerden bahsediliyor. Oysa hala ulaşım ana planı netleşmiş değil, planlanmış değil. Teleferik projesi açılışı bu açıdan hukuksuz bir açılıştır. Belediye ODTÜ yolundan teleferik hattına AOÇ yollarına kadar plansız bir ulaşım sürdürüyor. Saatte 2400 yolcu taşınacak deniyor, 15 saniyede bir ücretsiz olarak kalkacak kabinlerden söz ediliyor. Sağlıklı olmadığını bilirkişi raporları doğruladı. Apartmanınızın üzerinden yedi metreden kabinler geçiyor, orada yaşayan insanlar için mahremiyet sorunu yaratıyor. Halk istemiyor, meslek odaları bilimsel değil diyor, eksikler var diyor. Davalar açılıyor, bilirkişi raporlarında lehimize olarak bilirkişiler meslek odalarının söylediği doğrudur diyor ama, bunlara rağmen hala Melih Gökçek ben bilirim yapacağım, açacağım diyor. Rant üzerine şekillenen bu projeler altyapı eksiklikleri tamamlanmadan halkın can güvenliğini tehlikeye atılarak seçimde oy simsarlığı için yapılıyor. Meslek odaları olarak uyarıyoruz, teleferik kazaya davetiyedir eksiklikler tamamlanana kadar binmeyin.”

Etiketler

2 yorum

  • setenay-dogan1 says:

    Bu hattın saçma beton ayaklarından biri benim Yenimalle’de oturduğum sokağın ortasında geçiyor. Direk geldi diye kaldırımı kaldırıp sokağın aksını bozan bir belediye anlayışından söz etmek mümkün!

  • omer-yilmaz says:

    Saatte 2400 yolcu günde en çok 30-40.000 yolcu demek.

    Metrobüs de buna benzer cin bir fikir (cin bulmama özgürlüğü var) olarak hayatımıza girdi. Metrobüsün günlük yolcu kapasitesi ise 700.000.

    Böyle bakıldığında -mahremiyet gibi meseleri de unutmuyorum elbette- esasında tam bir seçim öncesi göz boyama projesi. Bir iki sene içinde söküleceğini ve bunun da Söğütözü’ndeki çelik bina gibi kamu kaynaklarının boşa harcanmasını sağlayan bir proje olacağını iddia etmek mümkün.

    İstanbul’un da bir planı yok belki. Lakin raylı sistem uygulamaları çatır çatır yapılıyor ve birer birer hayatımızı kolaylaştırıyor. Deniz ulaşımını da dahil ettiğimizde Ankara’nın İstanbul’la karşılaştırıldığında ulaşım sistemleri anlamında köy olarak tariflenebileceğini iddia etmek zor değil.

Bir yanıt yazın