Istanbul Art Space “Tekil Renkler” ile Açılıyor

2013'ün Aralık ayında kurulan Istanbul Art Space, farklı alanlardaki sanatçıların birbirleriyle etkileşim halinde olmalarına imkan sağlamayı, sanatçılara ve sanat projelerine destek vermeyi, yeni bir platformda sunmayı amaçlıyor.

Sergide bir araya gelen sanatçılar; Ardan Özmenoğlu, Arzu Akgün, Kezban Arca Batıbeki, Murat Salcı, Turan Büyükkahraman ve Yusuf Aygeç, popüler imgeleri, gündelik yaşam ikonlarını, sıradan nesneleri ve toplumsal kalıpları ele alarak boşluk ve homojenliği yansıtmakta pop-art stratejilerini kullanıyorlar.

Arzu Akgün, “Vitrin / Showcase”, 2012


Yusuf Aygeç “Dua / Pray”, 2013

Bu sergideki yapıtlarda da izlenen popüler grafik imgelemi, gerçeğin jest üzerinden temsil edildiği bir ufuk sağlıyor. Sanatçılar, herkesin aşina olduğunu ya da bildiğini başkalaştırmak yoluyla sanata aktarıyor. Ortak kültür deneyiminin nesne ve ikonları ya da tarihin/zamanın mevcut anından çekip çıkarılan ortak imgeler olarak bir iplik markası, nostaljik bir magazin, alışveriş anı, reklam/pop starını ya da sıradan bir duvar resmi neredeyse her biri bambaşka biçimde kendi ve diğerlerinden farklı olarak aşkın bir havaya bürünüyor. Tekil renkler ve formları üretimlerinde kullanan sanatçılar, bireysel yöntemlerini pop sanatına dair bir motivasyonla ortaya çıkarıyor.


Murat Salcı, “7790”, 2013


Kezban Arca Batıbeki, “Pazar öğleden sonra / Sunday Afternoon”, 2007

 

Turan Büyükkahraman, 2013

Pop-art stratejilerinin kullanılarak kültürel, sanatsal ve toplumsal gündemlerin kesiştiği bu çok renkli sergi, 21 Mart – 30 Nisan 2014 tarihleri arasında The Marmara Pera sergi salonunda görülebilir.

İlk imaj: Ardan Özmenoğlu, “Diren Bayan / Woman Resisted”, 2014

Etiketler

Bir yanıt yazın