2018’de En Çok Okunan Arkitera Söyleşileri

2018'de meslek alanından kişilerle yaptığımız söyleşiler arasından en çok okunan 5 tanesine tekrar göz atıyoruz.

2018’nin en çok okunan 5 söyleşisi şöyle sıralandı:

“Mimarlık Eskiden Daha İdealist Öğrencilerin Seçtiği Bir Bölümdü”

2017 yılında Arkitera Genç Mimar Ödülü’nü alan ekiplerden biri olan SLASH Architects’in ortakları Şule Ertürk Gaucher ve İpek Baycan ile mimarlık eğitimi, nesillerin dönüşümü, Türkiye’de genç mimar olmak ve SLASH’in mimarlık yapma biçimlerini konuşmuştuk.

“Bir Şeyi Yıktıktan Sonraki Anların Büyük Bir Özgürlük Barındırdığı Açık”

TOBB ETÜ’den Murat Sönmez ile “Yapım Ekibi” ve “Yıkım Ekibi” adını verdiği tasarım stüdyoları, tasarım süreçleri ve kavramlar üzerine yaptığımız sohbet, en çok okunan şöyleşiler arasına girdi.

“Burada Herkes Bir Diğeri Kadar Mimar”

2017’de genç mimar ödülü kazanan bir diğer ekip olan Kolektif Mimarlar’dan Barış Demir, Oya Eskin Güvendi ve Sıddık Güvendi ile çok sesli üretim halleri, mimarlığın sunum biçimleri ve genç mimar olmanın açılımları üzerine konuştuk.

“Hiç Kimse Aynı İşi Yaptığı İçin İki Kere Para Kazanmamalı”

2018’in Mayıs ayında, 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bir konuşma yapan, açık kaynaklı mimarlık ve onun bir örneği olan WikiHouse projesinin yaratıcılarından, Alastair Parvin ile konutun ve dijital imalatın geleceğini konuştuğumuz söyleşi bu sene sitede en çok okunan 5 söyleşi arasında yer aldı.

2 Kuşak Mimar (01): MArS – Mimarlar

2018’de ilkini yayınladığımız “2 Kuşak Mimar” söyleşi serisinde; zaruriyet, fırsatlar veyahut rastlantı ile kuşaklar-arası bir mimari edim oluşturmuş, kuşaktan kuşağa sürdürülen ofislerin çalışma prensipleri, sürekliliği ve sorunlarını tartışmaya açmayı amaçlamıştık. Atilla Yücel aramızdan ayrılmadan önce çekimlerini yaptığımız söyleşide, Atilla Yücel tarafından kurulmuş olan ve oğlu Cem Yücel ortaklığında sürdürülen MArS Mimarlar‘a konuk olmuştuk. 

Etiketler

Bir yanıt yazın