2017’de En Çok İncelenen Yapı Malzemeleri

Geride bıraktığımız 2017 yılı boyunca Arkitera.com'da en çok ilgi gören 5 yapı malzemesini derledik.

Feelwood – Yüzeylerde Sıra Dışı Bir Dokunuş

Feelwood yüzeylerin, kaplama ve masif ahşaptan ayırt edilmesi oldukça güç. EGGER reprodüksiyonları, daha uzun ömürlü ve solmaya dayanıklı olduklarından, orijinal malzemelere oranla daha avantajlı. Ayrıca, yedek bir panele ihtiyaç duyulduğunda, üretilen reprodüksiyon, mevcut paneller ile kusursuz bir renk uyumu sağlıyor.

Senkronize yüzeyler; yonga levha ve MDF levhalarda, Eurolight kalınlaştırılmış panellerde, tezgahlarda, compact laminatlarda ve laminatlarda kullanılabiliyor. EGGER, görünümü tamamlamak için, gerçek ahşap kesiti izlenimi veren budak desenli ABS kenar bandını sunuyor.

VMZ Interlocking Cephe Kaplamaları

Cephelerin kimliğini yansıtan VMZINC titanyum çinko; eşsiz dokusu, farklı renk tonları ve sınırsız biçimlendirme olanağı ile öne çıkıyor. Sürdürülebilir ve yenilikçi mimari yapılar VMZINC ile markalaşıyor.

Asil, estetik kaplama malzemesi VMZINC® titanyum çinko ile kimlikli ve kusursuz düzgünlükte cepheler inşa edilebiliyor.

ASD Laminat Doğal Taş Hissini Tasarıma Aktarıyor

ASD Laminat, iç mekan tasarımlarında ışığın etkisini ön plana çıkaran yeni bir ürünü kullanıma sunuyor.

Girintili-çıkıntılı yüzey yapısına sahip özel dokusu sayesinde doğal taş hissini tasarıma aktaran MOON, özellikle tezgahlarda çarpıcı bir seçenek haline geliyor. Parlak ve mat etkiyi bir arada sunan Moon, ışık ve gölgenin zıt karakterinin aynı tasarım içinde yorumlanmasına imkan tanıyor.

VMZ Pul Kaplamalar – Çatı & Cephe Uygulamaları

Kentsel dönüşüm, renovasyon, restorasyon veya modern projelerde “amorf” dahil tüm yapı formlarını çözebilen pul kaplamalar birçok renk ve ebat seçeneği ile piyasaya sunuluyor.

Doğal patinalı çinko yüzeyler, güneşle parıldayan mineral bir kabuk meydana getiriyor. VMZ Pul Kaplamalar farklı ebat, yüzey ve şekillerde işlenebiliyor. Titanyum çinko malzeme ile modern ve çağdaş binalarda sağlanan uyum aynı zamanda geleneksel/tarihi yapılarda da fark yaratıyor. Yiv tekniği ile hizalanmış veya şaşırtmalı uygulanan derzler ile ışık-gölge oyunları en doğal şekilde yansıtılıyor, böylece mimari çizgiler mimarın görmek istediği boyutlarda vurgulanabiliyor.

DRENING® – Yağmur Suyu Kontrolü ve Drenaj Sistemi

DRENING, normal şartlarda yağmur suyunun, olağanüstü hava koşullarında ise sel baskınlarının kontrol altına alınarak drene edilmesi veya geri kazanılması için kullanılan modüler bir sistem.

Yeraltında minimum kazı ve imalat ile yüksek yük taşıma kapasitesine sahip bir su haznesi oluşturulmasını sağlıyor. Su geçirgenliği düşük ve/veya yer altı su seviyesi yüksek zeminlerde de kullanılabiliyor.

Tamamen geri kazanımlı plastik malzemeden üretilen DRENING, yüksek depolama kapasitesi sayesinde (310 l/m2) geleneksel drenaj sistemlerinden daha az yer işgal ediyor. Geniş yan ve alt yüzeyleri sayesinde yüksek drenaj debisi sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın