Foster’dan İncecik Bir Gökdelen!

Foster + Partners tarafından tasarlanan ve 2017 yılında bitmesi planlanan 61 katlı bu gökdelenin inşasına başlandı!

Bu incecik gökdelen New York, 610 Lexington Avenue’de, 1950’lerde yapılmış Mies van der Rohe’nin 38 katlı Seagram ve SOM’un 21 katlı Lever House projelerinin yanına yapılıyor. 

Tasarımcılarına göre gökdelenin formu, Mies’in rasyonellik ve sadelik felsefesinin bir yansıması. Ama renk açısından ne Seagram kadar karanlık bir ton kullanacak, ne de diğer örnekleri gibi hantal duracak. İncecik formuyla Chris Connell’a göre sadece yeni bir bina değil, aynı zamanda ilk örnekleriyle birlikte yeni bir kompozisyon.

91 adet daire barındıracak. Oturmak isteyen?

Etiketler

1 Yorum

  • hayati-binler says:

    Vahşi Kapitalizmin başkentinde zaten yüksek gökdelenler nedeniyle etrafı tam algılamak için boynunuz kırılıyor. Hadi diyelim bu kadar yüksek bir gökdelen NewYork’a genel hava ve umumi muhteva itibariyle oldu diyelim. Ya bizim Müslüman memleketlere, hele hele bir kültür başkenti olan İstanbul’a ne oluyor da böylesi yüksek kuleleleri getirip amiyane tabirle şehrin anasını ağlatıyoruz, silüetleri deliyoruz. Hiç mi düşünmüyoruz? Fa’tebiruu yaa ulil elbaab. (Ey sırların (ve akıl) sahipleri ibret alınız) Efelaa tetefekkeruun. (Fikretmez misiniz?) Niçin olaylardan ve yapılanlardan ibret alıp düşünmüyoruz, akletmiyoruz? Biz nasıl insanız?

Bir yanıt yazın