2008’den 2016’ya Yarışmayla Yap’ılanlar Ne Durumda?

Sivas Kızılırmak ve Çevresi Fikir Projesi Yarışması
2016’da sonuçlanan yarışmada birincilik ödülünü alan ekipten Can Kubin yarışma ile ilgili hiçbir gelişme olmadığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması
Barış Demir, Sıddık Güvendi, Burak Pelenk, Gökşen Ezgi Boz, Murat Akyüz ekibinin kazandığı yarışma 2016’da sonuçlandı. Ekipten alınan bilgiye göre Kolektif & Buda Ortaklığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında uygulama projelerinin hazırlanması için sözleşme imzalandı.

Efeler Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması
Kasım 2016’da sonuçlanan yarışmayı İbrahim Eyüp, Olcay Ovalı Eyüp, Hakan Deniz Özdemir ekibi kazanmıştı. İbrahim Eyüp’ten gelen açıklamaya göre uygulama projesi çizimleri devam ediyor.


Kayseri İç Kalesi’nin Korunarak Kültür ve Sanat Ortamına Dönüştürülmesi için İki Kademeli Ulusal Mimarlık Yarışması 1. ödül

Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Yarışması
Haziran 2016’da sonuçlanan yarışmayı Orkun Özüer, Kerem Çınar ve Görkem Rabia Kanat ekibi kazanmıştı. Ekipten gelen açıklamaya göre Belediye ile sözleşme imzalandı, uygulama projesi çalışmaları devam ediyor.

Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması
Orkun Özüer, Kerem Çınar ve Görkem Rabia ekibinin kazandığı ve 2016’da sonuçlanan yarışmada uygulama projesi çalışmaları devam ediyor. Görkem Rabia Kanat’tan gelen açıklamaya göre avan proje teslimi Aralık ayında yapılacak.

Kırşehir Gezegenevi ve Kültürparkı Mimari Proje Yarışması
Temmuz 2016’da sonuçlanan yarışmaya dair ekipten gelen bilgilere göre idare ile sözel anlaşma sağlandı. 2017 başında arazi ile ilgili imar planı ve notları değişikliği yapılacak. Şubat ayı içerisinde sözleşme imzalanabilir. Süreç yavaş ilerliyor.

Van İpekyolu Belediye Merkezi Mimari Proje Yarışması
2015’te sonuçlanan yarışmayı Cenk Çeşmeli kazanmıştı. Yarışma raportörlerinden Serap Baş’tan alınan bilgiye göre İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum ihaleyi durdurdu ve inşaata başlanmadı. Aralık 2016 itibariye yeni bir kayyum atandı. Süreç belirsiz.


Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması 1. ödül

Bornova Belediye Binası ve Çevresi Mimari Proje Yarışması
Deniz Dokgöz, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Orhan Ersan ekibinin kazandığı yarışma Eylül 2015’te sonuçlanmıştı. Deniz Dokgöz’ün açıklamasına göre Şubat 2017’de proje sürecinin başlaması için sözleşme imzalanacak.

Antalya Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Mimari Fikir Proje Yarışması
2015’te sonuçlanan yarışmada birincilik ödülünü alan ekipten Doğan Türkkan’dan alınan bilgiye göre uygulama projesi teslimi yapıldı. İdare ihale hazırlama sürecinde. İhalenin 2017’nin başında sonuçlanması öngörülüyor.

Alman Lisesi Ek Binaları Davetli Proje Yarışması
2015’te sonuçlanan yarışmayı Cem Sorguç, Tolga Yağlı, Çiğdem Yalırsu, Sezin Ergene, Deniz Gezgin, Cüneyt Şentürk, Zehra Hande Gönüllü, Nilay Yurtsever, Gizay Özüm, Serra Ayhan ekibi kazanmıştı. Cem Sorguç’un açıklamasına göre yakın zamanda kurul ve restitüsyon onayı alındı. Diğer taraftan belediye uygulama projelerini inceliyor. Bahar sonunda inşaata başlanması öngörülüyor.

Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması
Yarışma Ağustos 2015’te sonuçlanmıştı ve beş adet eş değer ödül verilmişti. Eş değer ödül kazanan ekipten Koray Velibeyoğlu yarışma sonrasında yapılan müellifler görüşmelerinden net bir karar çıkmadığını sürecin beklemede olduğunu söyledi.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması

Antalya Kepez Belediyesi Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması
Ervin ve Banu Garip ekibinin kazandığı yarışma 2015’te sonuçlanmıştı. Ervin Garip’ten alınan bilgiye göre süreçte hiçbir gelişme olmadı, projenin gerçekleşmesine dair bir adım atılmadı.

Börklüce Mustafa Heykeli ve Alanı Tasarım Yarışması
2015’te sonuçlanan yarışmada birincilik ödülü, başka bir eserle benzerlikleri nedeniyle geri alınmış ve ikinci olan projeye verilmişti. Asli jüri üyelerinden Metin Kılıç projenin uygulanmasının düşünüldüğünü söyledi.

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması
2015’te sonuçlanan yarışmayı İbrahim Eyüp kazanmıştı. Yarışma raportörlerinden Benan Dila Savaş’ın açıklamasına göre İdare ile görüşüldüğünü ve karar aşamasında olduklarını söyledi.

Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Mimari Proje Yarışması
2015’te sonuçlanan yarışmayı Hakan Evkaya, Kutlu İnanç Bal, Seden Cinasal Avcı, Murat Memlük ekibi kazanmıştı. Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Rasim Aslan inşaatın devam ettiğini söyledi.

Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Mimari Proje Yarışması
Deniz Dokgöz, Ferhat Hacıalibeyoğlu, Orhan Ersan ekibinin kazandığı yarışma 2015’te sonuçlanmıştı. Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Rasim Aslan inşaatın devam ettiğini ve yapının 8 Mart 2017’de hizmete açılmasının planlandığını söyledi.


Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Yarışması 1. ödül

Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması
Ekim 2015’te sonuçlanan yarışmayı Burcu Çeşmeli, Cenk Çeşmeli, Müge Erkılıç ekibi kazanmıştı. Cenk Çeşmeli’den gelen açıklamaya göre inşaatın Mart2017’de tamamlanması öngörülüyor.

Çanakkale Karasal-Sayısal Yayın Kulesi Uluslararası Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması
Arman Akdoğan, Felix Madrazo, Nanne de Ru, Charles Bessard ekibinin kazandığı yarışma 2014’te sonuçlanmıştı. Çanakkale İl Özel İdaresi’nden Özgür Kerem Şahin’in açıklamasına göre soruşturma (darbe girişimi sonrası ihaleleri kazanan firmalara yapılmaya başlanan) tamamlandı ve firma sözleşmeye davet edildi.

Anamur Atatepe Sosyal Merkezi ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması
Oya Eskin Güvendi, Ayça Yontarım ekibinin kazandığı ve 2014 yılında sonuçlanan yarışma ile ilgili Oya Eskin Güvendi’den alınan bilgilere göre uygulama projeleri çizildi ancak idare ödenek bulamadığı için projeyi askıya aldı.

Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması
Yarışma 2014’te sonuçlanmıştı. Ekim 2016’da arkitera.com’da yayınlanan haberde inşaatı tamamlanmak üzere olan projenin müellifi Aydın Avunduk’tan alınan bilgiye göre ön kabul gerçekleşti. Müteahhit 4-5 Ocak gibi kabul teslime yetişmeye çalışıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması
2014’te sonuçlanan yarışmayı Ahmet Mucip Ürger, Şemsettin Tugay, Ali Özer, Olgu Çalışkan, Barış Ekmekçi, Münire Sağat, İsmet Güngör, Seda Gecü ekibi kazanmıştı. Ahmet Mucip Ürger’den alınan bilgiye göre Kasım 2016’da ihaleye çıkıldı ancak katılım olmadı. İdare projeyi finanse etmek için başka bir yöntem arıyor.

İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması
Hasan Sıtkı Gümüşsoy, Ozan Özdilek, Erhan Vural, Osman Ural, Ece Sıla Bora ekibinin kazandığı yarışma 2013 yılında sonuçlanmıştı. Nisan 2016’da arkitera.com’da yayınlanan haberde avan projenin onaylandığı ve koruma kurulunun onayının beklendiği belirtilmişti. Erhan Vural’dan gelen güncel bilgiye göre süreçte bir gelişme olmadı.


Van İpekyolu Belediye Merkezi Mimari Proje Yarışması 1. ödül

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Hizmet Binası Bölgesel Mimari Proje Yarışması
Ömer Çelikkol ve Sevgi Erkli ekibinin kazandığı yarışma Ağustos 2013’te sonuçlanmıştı. Denizli Mimarlar Odası yönetim kurulu üyesi Hüseyin Türkyılmaz’dan gelen bilgiye göre henüz uygulamanın başlamadı ancak yeni yılda başlanması planlanıyor.

İstanbul Teknopark Mimari Tasarım ve Yakın Çevre Fikir Yarışması
2013 yılında sonuçlanan yarışmayı Hüseyin Kahvecioğlu, Nurbin Paker, Melis Nur İhtiyar Varol ve Elçin Kara Vatansever ekibi kazanmıştı. Hüseyin Kahvecioğlu’ndan gelen açıklamaya göre kaba inşaat devam ediyor ve bir blokta cephe kaplaması başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması
2012’de sonuçlanan yarışmayı Kadir Uyanık, Doğan Zafer Ertürk, Emel Birer, Ali Kemal Terlemez ve Orkan Zeynel Güzelci ekibi kazanmıştı. Kadir Uyanık’tan gelen bilgiye göre uygulama projesi kuruldan geçti ve önümüzdeki aylarda projenin bir kısmı uygulanmaya başlanacak.

Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı ve Müzesi Uluslararası Proje Yarışması
Yarışma 2012’de sonuçlanmıştı. Projeyi uygulayan ekipten Erce Funda’dan alınan bilgilere göre inşaat süreci başladı ve ekip yüklenici ile temas halinde.

Troya Müzesi Serbest Katılımlı, Tek Aşamalı, Ulusal Mimari Proje Yarışması
Ömer Selçuk Baz ve Okan Bal ekibinin kazandığı yarışma 2011’de sonuçlanmıştı. Ömer Selçuk Baz’dan gelen açıklamaya göre devam eden inşaatın 2018 yılının başında tamamlanması öngörülüyor.

ODTÜ Öğrenci Merkezi Binası ve ODTÜ Meydanı Mimari Proje Yarışması
Ferhat Hacıalibeyoğlu, Deniz Dokgöz, Orhan Ersan ekibinin kazandığı yarışma 2010’da sonuçlanmıştı. Deniz Dokgöz projenin yakında inşaat ihalesine çıkacağını belirtti.

Edirne Belediyesi Selimiye Camii ve Çevresi Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışması
2010 yılında sonuçlanan yarışmada kazanan proje müelliflerinden Beril Serbes şu açıklamayı yaptı: “Yemiş Kapanı kalıntılarının projesinin koruma kurulundan geçmesi bekleniyor. Uygulama projemiz geçtiğimiz Ekim ayında sözlü onay aldı ancak öncesinde rölövenin onay alması gerekiyor. Kurul sürecindeyiz, uygulamaya başlanmadı.”.

Kayseri İç Kalesi’nin Korunarak Kültür ve Sanat Ortamına Dönüştürülmesi için İki Kademeli Ulusal Mimarlık Yarışması
2008’de sonuçlanan yarışmayı Kadir Uyanık, Emel Birer ve Zafer Ertürk ekibi kazanmıştı. Kadir Uyanık’tan alınan bilgiye göre inşaat sürecinde iç teşhir tanzim bitmek üzere, peyzaj projesine başlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın