2. Dünya Savaşı Sırasında İnşa Edilen Pomba İstasyonu Konuta Dönüştürüldü

İngiltere Dungeness'ta 2. Dünya Savaşı sırasında inşa edilen bomba geçirmez bir yakıt pompa istasyonu, İngiltere merkezli iç mimarlık stüdyosu olan Johnson Naylor tarafından bir tatil evine dönüştürüldü.

Kent’teki Dungeness burnunda yer alan bina, 2. Dünya Savaşı sırasında Fransa’ya denizaltı boruları ile yakıt göndermek ve Normandiya Çıkarması’nı desteklemek için bir pompa istasyonu olarak inşa edilmişti. Savaşın ardından, bomba geçirmez yapı 1950’lerde bir şapelin eklenmesiyle küçük bir okula dönüştürüldü. Daha sonra bir topluluk salonu olarak kullanıldı.

Tek katlı tasarlanan Dungeness tatil evi, çelik kirişlerle desteklenen beton tavan gibi orijinal strüktürünün çoğunu koruyor. Mimarlar binanın orijinal malzeme yapısını hem bir fırsat hem de bir meydan okuma olarak görmüşler.

Evin ana mekanı olan mutfak, yemek odası ve oturma odası, bir duvar gibi hareket eden taş kaplı bir şömine ile diğer odadan ayrılmış.

30 santimetre kalınlığındaki duvarlar, aynı zamanda bir ısı tutucu olarak görev yapıyor.

Ana binadan camla ayrılan Corten giriş koridoru, binaya giren gün ışığı miktarını en üst düzeye çıkarmak ve orijinal yapının uzunluğunu vurgulamak için tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın