Dünya Tasarım Başkenti 2014 Listesi Açıklandı

Uluslararası Endüstriyel Tasarım Dernekleri Kurulu, Dünya Tasarım Başkenti olmak için başvuran 56 kentten finale kalan 3 kenti açıkladı.

Uluslararası Endüstriyel Tasarım Dernekleri Kurulu (International Council of Societies of Industrial Design-ISCID) , Dünya Tasarım Başkenti Seçici Kurul adına, 2014 yılı Dünya Tasarım Başkenti olarak Bilbao (İspanya), Cape Town (Güney Afrika) ve Dublin (İrlanda) kentlerinin son elemeye kaldıklarını duyurdu. Dünya Tasarım Başkenti olmak için 24 ülkeden aday olan 56 kentin arasında yer alan İstanbul finalistler arasına giremedi.

ISCID tarafından dördüncüsü düzenlenecek olan Dünya Tasarım Başkenti seçmeleri, kentlerin kentsel tasarım konusundaki başarısını ortaya koyması, sosyal, kültürel ve ekonomik çevresini iyileştirmesinin yanında kentlerin gelişimi ve yeniden keşfi için katalizör etkisi yaratıyor.

Bilbao, Cape Town ve Dublin tasarım konusunda yalnızca kendi bireysel yaklaşımlarını kanıtlayarak kendilerini ortaya koymayacak, aynı zamanda kentsel tasarımın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşam üzerindeki etkisini de gösterecek. Bunun yanında, seçilen kentler, uluslararası bir tasarımı uluslararası bir platformda başarıyla geliştirip uygulamak için yeterli uzmanlığa, altyapıya ve finansal kapasiteye sahip olduklarını da gösterecek.

Finale kalan kentler arasında son eleme Ağustos 2011’de yapılacak. 2014 Dünya Tasarım Başkenti olarak seçilen kent 26 Ekim 2011 tarihinde açıklanacak.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın