Sensing Spaces

Royal Academy of Arts sizi mekanı hissetmeye davet ediyor!

Sensing Spaces sergisi mekan algısını yapı ölçeğinden çıkarmayı, bir deneyim alanına dönüştürmeyi temeline oturtarak ihtimalleri seven bir tasarım eğilimine göz kırpıyor.

6 farklı ülkeden Eduardo Souto de Moura, Kengo Kuma, Diébédo Francis Kéré gibi isimlerden oluşan 7 mimarlık ofisinin enstalasyonları mekanın toplumsal yönünü ve süreçle nasıl şekillendiğini sorgulamaya sizi davet ediyor.

Serginin küratörü Kate Goodwin, “Nasıl ki insaoğlu doğaya ışığa ve her türlü farklı uyarana tepki veriyorsa biz de bir artifikata insanın vereceği tepkiyi görmek istiyoruz” diyor. Mimarinin kente yaptığı her etkinin toplum üzerinde de bir etki yarattığı bilinciyle, bu ilişkiyi anlamak temelde yatan düşünce.

Sergiye sadece bir izleyici olarak katılamıyorsunuz, sergiyi ne kadar deneyimleyip sizi etkilemesine izin verirseniz, tırmanır, dokunur, dinler ve gerçek hayat ile bağ kurabilirseniz o kadar içine girebiliyorsunuz. Zaten işleri üzerinde oynanması ve serginin hergün başka bir hal alması da mimarları mutlu ediyor.

Serginin katılımcılık açısından da ne kadar yenilikçi bir tavır üstlendiğini önümüzdeki süreç gösterecek… Sergi 6 Nisan’a kadar Royal Academy of Arts (RA)’da görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın